Ortalık ayağa kalktı, okul temiz

Çarşamba günkü köşemin manşeti, İzmir’deki bir meslek okulunun vahim durumuydu.

Haberin Devamı

Tam 87 mail almıştım bu konuyla ilgili. Adları bende saklı olan, öğrenci velileri, yakınları olduğunu iddia eden bu kişiler, Yenişehir tarafında bir meslek okulunda, öğrencilerin disiplinsiz, ahlaksız davranışlar işinde olduğunu yazmışlar, benden de yardım istemişlerdi. Okul yönetimi ve ilgililerin ilgisizliğinden yakınıyorlardı. Çarşamba günkü bu manşetim, İzmir’in çok değerli iki yöneticisini, haklı olarak ayağa kaldırdı.
Kişisel çıkarlar söz konusu
İzmir’in asayişi ile ilgili, bugüne değin hep başarılı işlere imza atan, dostum ve değerli Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ile bire bir görüştüm. Özellikle, çocuklar ve öğrenciler konusundaki hassasiyetini bildiğim için, gereğini yapacağından zaten hiç şüphem yoktu. Ercüment Müdürüm, ilgili birim müdürlerini derhal okul içi ve dışında araştırmaya gönderdi. Başarılarını hep takdir ettiğim, Çocuk Şube Müdürü Özgür Duman, okul timleriyle olaya el koydu. Yapılan araştırma ve tetkikler sonunda da Müdür Yılmaz şu açıklamayı yaptı:
“Bir kere uyuşturucu kesinlikle yok. Ayrıca, okul içindeki disiplinden okul yönetimi ve Milli Eğitim Müdürü sorumludur. Biz kimsenin iç işlerine karışmayız. Burada kişisel çıkarlar söz konusu. Bazı menfaat sahiplerinin ayağına basılmış. Biz üzerimize düşen görevi fazlasıyla yerine getirdik. Her şey bizim açımızdan temiz.”
Giriş-çıkışlarda ekiplerin görevli  olduğunu söyleyen Yılmaz, konuyla ilgili son noktayı şöyle koydu:
“Yalnızca bu okulla ilgili değil... Geçen eğitim öğretim yıllarında olduğu gibi, bu yıl da polis sorumluluk bölgesinde bulunan tüm okullarımızda, okul timleri ve okul giriş çıkış ekipleri görevlendirilmiştir. Bu okulumuzun da okul timi görevlisi var, okul idarecileriyle, okul aile birliği başkanı ve velilerle daima temas halinde. Konuyla ilgili olarak gerek okul timi görevlilerimiz, gerekse diğer uzman birimlerimizce, yapılan çalışmalarda, öğrencilere uyuşturucu satışıyla ilgili, tekrar belirtiyorum, herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Diğer taraftan İzmir İl Emniyet Müdürlüğünce, alınan tedbirler sayesinde, bu okulumuzda eğitim-öğretim dönemi başlamasından, bugüne kadar, kayda değer bir adli vaka olmamıştır.”
Olayı yerinde araştırdı
....liseyi bilhassa ziyaret ettiğini ve incelemeler yaptığını söyleyen, Milli Eğitim Müdürü M. Ragıp Üye de yazılı bir açıklama gönderdi. Üye’nin açıklamasına gelince; “Gerekli inceleme ve araştırmalar yapılmıştır. Tüm okullarımızda uygulamaya konulan “Benim öğrencim, benim öğretmenim” projesi, bu okulumuzda da uygulanmaktadır. Projeye katılan öğretmenler ve öğrencilerle, bire bir ilgilenilmiştir. Ayrıca, bu proje sayesinde, tüm okullarımızda devamsızlık ve disiplin olayları, neredeyse yok denecek kadar azaltılmıştır. Burada da durum öyle. İlimizde halen devam eden bazıları ise, “Ölçme değerlendirme projesi”, “Benim öğrencim benim öğretmenim projesi”, “Okur-yazar artırma projesi”, “Okul öncesi eğitimini artırma projesi” ve “Özel eğitim projeleri” olarak sıralanabilinir.

Yonca Lodi Masur’a teslim

Haberin Devamı

“MİLAT” ile en çok satan albümler listesinde, haftalardır yerini koruyor Yonca Lodi. “Düştüysek Kalkarız” şarkısında, yakaladığı başarıdan sonra, ikinci video klip için kamera karşısına geçti. Bu klip çalışmasında ve bundan sonra, kendini uluslararası podyumlarda başarıya imza atmış, ödüllü modacı Özgür Masur’a teslim ettiğini söyledi. 2010 IF Wedding Fashion İzmir kapanış balosunu yapan Masur da Lodi için sürprizleri olduğunu açıkladı. Albümün adını taşıyan, söz ve müziği Yonca Lodi’ye ait olan, “Milat” adlı şarkıya Gürcan Keltek yönetmenliğinde çekilen klipte, Galata’da tarihi bir binanın çatı katı mekan olarak seçildi.

Askerlik arkadaşım sus!

Haberin Devamı

Evet askerlik arkadaşım Nil Burak. Tam 25 yıllık sırdaş ve güzel bir arkadaşlığımız var Nil Burak’la. Öyle ki, ne zaman karşılaşsak aynı yerden başlarız anılara. O nedenle Nil, bana gördüğü her yerde “Askerlik arkadaşım anlat” der. Nil’in 20 yıllık eşi, benim de sevdiğim ve çok iyi tanıdığım kocası Erkal Işıksal, bir mektup yazıp bırakmış. Çok üzüldüm. Nil böyle bir saygısızlığı hak etmedi. Ama, bu ayrılığın ardından, yeni yetme şarkıcılar, şöhretler gibi, Nil’in konuşmasını da ona yakıştırmadım. Çünkü, Nil’in bir duruşu var. O şarkılarıyla, güzel yorumuyla şöhret oldu. Ortaya çıkıp da “Albüm çalışması yapıyorum. Karşıma biri çıkarsa flört ederim...” gibi sözler bana basit geldi. O nedenle “Askerlik arkadaşım sus!” diyorum…

Metin, 80’lere götürdü

Haberin Devamı

İstanbul gece hayatının en gözde mekanı eelence’de önceki akşam Metin Aralot DJ’lik yaptı. Sanat ve cemiyet hayatının ünlüleri eelence’ye akın etti. Özgür Aras’ın eelence’sinde, Metin Aralot, 80’li yıllara ait dans şarkılarından oluşan güzel bir repertuar ile eğlence severleri çoşturdu. Burak Özçivit, Ezgi Mola, Güven Kıraç, Yonca Evcimik, Ayşegül Aldinç, Saadet Işıl Aksoy, Lara Sayılgan, Alper Kul gibi isimler coşanlar arasındaydı.

 

Yazarın Tüm Yazıları