Önemli baÅŸarı

TÜRK Milli Takımı Almanya’yı yenmekle büyük bir başarı elde etti. Her maç oyun kalitemize pozitif katkılar yapıyoruz. Almanya ile oynamak kolay değil. Kartvizitinde Dünya Şampiyonu yazan bir takımı yabana atamazsınız.

Haberin Devamı

Hele hele Almanya oynamadı demek, gülünç olur. Çünkü Almanlar her maça en ciddi ve en konsantre bir şekilde hazırlanır. Karşılaşmayı kazanmak onlar için amaçtır. İşte böyle bir takım karşısında ilk yarıda oyunun kontrolünü tamamen elimizde tuttuk. Tek bir boşluk bırakmadan sahanın her yerine bastık ve baskı kurduk. Çabuk oynadık. Boş alanlara kaçarak, Alman panzerinin ağır savunmasını dağıttık. Çok fırsat yakaladık. Ama şutlarımız isabetsizdi. Son hamlede hem şanssız, hem de beceriksizdik. Gene Tümer’in direkte patlayan şutu geri dönünce, Halil Altıntop 25. dakikada ilk golümüzü attı. Sonra ilk yarı boyunca oyunun kontrolünü elimizde tuttuk. Ama rakip sahada telaşlı ve dikkatsiz oynayarak, bu baskıdan gol üretemedik.

Konsantrasyon bozukluÄŸu

Türk futbolcusunun en büyük eksikliği konsantrasyon bozukluğudur. Öne geçtiğimiz zaman sanki maçı bitirmiş gibi bir düşünceye sahip oluyoruz. Laubali hareketler. Fantazi ve gereksiz şovmenlik, hep bize pahalıya mal oluyor. Takım yoruluyor ve geç adam değiştiriyoruz. Ve hayrettir hemen oyundan düşüyoruz. Almanlar oyunun ikinci kısmının büyük bir bölümünde oyunu kontrollerinde tuttular. Ama galip geldik, bundan dolayı mutluyuz.

Haberin Devamı

Nuri’nin tapusu tescil oldu

86. dakikada Selçuk’un yerine genç Nuri oyuna alarak, başka bir ülkenin formasını giyme riskinden kurtulduk. Nuri’nin Türk Milli Takımı’nda oynaması tescil edildi. FIFA kuralına göre bir futbolcu A Milli Takım’da oynamazsa ülke değiştirme hakkına sahiptir. İşte Nuri’yi A Milli maçta oynatarak tapusunu aldık. Ve o genç Nuri de Milli Takımımızın, 2. golünü atarak gerçekten küçük, fakat dev bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Konsantrasyon eksikliÄŸinden kaynaklanan bir gol yememize karşın, galip gelmesini bildik. BaÅŸta da söylediÄŸimiz gibi Almanya’yı yenmek kolay bir olay deÄŸil, ama futbolcularımızın da gol attıktan sonra çok dikkatli olmaları ve havaya girip oyundan düşmemeleri gerek. Bu maçın  kendilerine iyi bir ders olduÄŸu görüşündeyim.Â

Yazarın Tüm Yazıları