Olaylar sayesinde öğreniyoruz

Bir toplantıda karşılaştığım kişi öylesine ilginç ve "olamaz" denilecek türden olaylar yaşamış ki, şimdi burada anlatsam çok uzun bir dizi, hatta kitap olur.

Fakat yaşadıkları çok zor tecrübeler olmakla birlikte kişinin bilgisini ve farkındalığını arttırmış. Farkına varma noktası ise, dikkatini yaşadıklarından uzaklaştırıp "Nerede hata yaptım" diyerek hayatını gözden geçirmesiyle başlıyor.

Tabii yaşadığı bütün bu sert tecrübeler sırasında düşünceleri de değişiyor. Olaylardan önceki düşünceleriyle baktığı dünya ile yaşadıklarından sonra öğrendikleriyle baktığı dünya arasında çok büyük fark var.

Daha sonra olaylara ve yaşadıklarına bakış açısını değiştiren insanlar ve kitaplar üzerinde düşünmeye başlıyor. İşte bu sırada tuhaf tesadüflerin ardı ardına dizilmiş olduklarının farkına varıyor. Daha doğrusu benimle karşılaştığı sırada sohbet ederken keşfettiği bir ayrıntı bu.

Genç adamın doğum anındaki gökyüzünün konumunu inceledikten sonra sözünü ettiği olayların başlangıç tarihi ile örtüşen gezegen geçişleri öylesine denk düşüyordu ki, sorduğum sorular sırasında yaşamış olduğu tuhaf tesadüfler dikkat çekiciydi. Astrolojik etkilerin bire bir gözüktüğü nadir vakalardan biriyle (Doğum zamanını doğru biliyor) karşı karşıya bulunduğumu anlayınca, ben de daha dikkatli bir inceleme yapmaya başladım.

Ölüm derecesinde çok sert tecrübelerin üstesinden gelmiş biri karşımda duruyordu. Çok genç olmasına karşılık gözlerinin içinden yansıyan ışık zekasını açığa çıkarıyordu ama aynı zamanda bakışları yaşıyla uyuşmayan bir olgunluğu yansıtıyordu. O anda karşımda duran genç adamın sözünü ettiği tüm bu tecrübeleri kendisinin davet ettiğini anladım.

Zaten doğum haritası ve geçiş yapan gezegenlerin etkilerini çok daha farklı bir biçimde de kullanabilirdi. Ama bunu kendisine söyleyemezdim. Kendisiyle ilgili bu önemli sonucu bizzat kendisi keşfetmeliydi. Ve benim yardımım sadece bu doğrultuda olabilirdi. Yani kendisini keşfetmesini sağlamak!

Neyse ki bu konuda (yardım konusunda) şanslıydım. Çünkü, söylediklerimi çok hızlı kavrayıp anlayabiliyor ve yaşadıklarıyla birleştiriyordu. Bunu kendisine söylediğim zaman "Şayet bunları yaşadığım sıralarda konuşmuş olsaydık hiçbir şey anlamazdım. O zamanki düşüncelerimle şimdikiler çok başka" dedi. Zaten biz de şimdi karşılaşmıştık. Yani bu da anlamlı bir rastlantıydı. Tam ihtiyaç duyduğu anda ihtiyacına cevap verebilecek olanı çağırmıştı ve böylece içinde uyanan bilginin şuuruna varmıştı.

Gizli duygular açığa çıkıyor

İlginç gelişmelerin meydana geldiği bir gün. Heyecan uyandıran aşk maceraları ortaya çıkabilir. Özellikle yabancılar veya farklı kültürler arasında yaşanan ilişkiler son derece dikkat çekici olacak. Gizli duyguları ortaya çıkaran ve nedeni bilinmeyen sorunların gerçek nedenlerinin anlaşılmasını sağlayacak olaylar meydana gelebilir. Ayrıntılar önem kazanırken, daha önce gözden kaçmış bazı detayların ortaya çıkmasıyla birlikte düşünceler karışabilir ve uygulanmak üzere olan planlar değişebilir.
Yazarın Tüm Yazıları