Olay ABD’de olsa o belediyenin ciğerini sökerdim

GEÇEN hafta 72 yaşındaki sevgili eşim, bankaya giderken Ankara’nın en mutena semtlerinden biri olan Kavaklıdere’de, Büyükşehir Belediyesi’nin her 2-3 senede bir, yandaşlarına rant sağlamak için yaptırttığı mükemmel tretuvarlardan baş kaldıran bir plakaya ayağı takılarak düşmüş ve etraftan yetişenler tarafından bir taksi ile hastaneye gönderilmiş.

Haberin Devamı

Bir haftadır hastaneye taşınıyoruz.

Zavallının çektiği acılar, yediği iğneler de bunun tuzu biberi oldu. Tabii bunu okuyan ilgililer ‘gözü kör müydü?’ diyeceklerdir. Gözü kör değil ama hiç çimento kullanmadan doğrudan doğruya kum üzerine döşenen plakaların bir tarafından basınca diğer tarafının yukarı doğru kalkması gayet doğaldır. Sık sık Avrupa’ya, Amerika’ya belediyenin imkanları ile gezi tertip eden başkanlar ve meclis üyeleri böyle kıytırık tretuvar görmüş müdürler? Amerika’da genellikle tretuvarlar asfaltla kaplıdır. Gitsinler tetkik etsinler. Manhattan’da, özellikle Times Square’da, bütün tretuvarlar asfalttır ve buradaki gibi kısa zamanda yenilenmezler, evladiyeliktirler. Eğer eşimin başına gelenler Amerika’da gelmiş olsaydı, o belediyenin ciğerini söke söke büyük bir tazminat alabilirdim. Çok gelişmiş modern ülkemde ancak sizlere yazarak birazcık teselli olabiliyoruz.  Belediyeye şimdiye kadar ödediğim vergilerin alayını haram mı etmem gerekiyor.
Doğan VOLKAN

Haberin Devamı

Banka kampanyalarında detayları iyi okuyun

YAPI ve Kredi Bankası A.Ş. “Bankaların Oyunlarından Bıktık” (10.9.2012) başlıklı yazıya şu açıklamayı yaptı: “Türkiye kartlı ödeme sistemlerinde sadakat programları hem kredi kartı sahiplerine hem de üye işyerlerine fayda ve değer yaratma amaçlı olarak kurulmuştur. Bu sebeple, bankaların düzenlediği; kredi kartından belli oranda harcama karşılığında puan kazandıran kampanyalar yalnızca ilgili bankaların üye işyerleri ve POS’ları kullanılarak yürütülmektedir. Hem müşterilere fayda, hem de üye işyerlerine rekabet avantajı yaratmak üzere tasarlanan kampanyalardaki bu durum, sektördeki tüm bankalar için geçerlidir. Haberinizde sözü edilen Ramazan Kampanyası’ndaki harcamaların da yalnızca worldcard üye işyerlerinde ve ancak Yapı Kredi POS’u üzerinden yapılması gereklidir. Bu durum kampanya ile ilgili tüm iletişim kanallarında ve materyallerin üzerinde açıkça belirtilmektedir.”

Otobüs istiyoruz

YENİMAHALLE Pamuklar Mahallesi, Şehit Kubilay Mahallesi’nin çoğunu ve Ayvalı mahallesinin bir kısmını da içeren yaklaşık 4 bin konutluk bir alana EGO, yılladır ulaşım için otobüs vermiyor. Ulaşım sorunumuzun çözülmesini istiyoruz.
Şerif SARI

Yazarın Tüm Yazıları