Öfkeyi kontrol edebilirsiniz

Olaylar karşısında öfkelenmeye başladığınızı hissettiğiniz anda dikkatinizi hemen bedeninize yöneltin.

Böylece öfkenin büyümesini bir an için bile olsa durdurmuş olursunuz. Sonra dikkatinizi aldığınız soluğa odaklayın ve derin soluklar alın. Alacağınız bu soluklar ciğerlerinizin alt bölgesine olmalı.

Diyafram nefesi olarak tarif edilen özel bir nefes tekniğini uygulamayı başarabilirseniz, öfkenizi çok kolay bir biçimde denetleyebilirsiniz. Bunun için öncelikle diyafram nefesi almayı öğrenmelisiniz.

Diyafram nefesini öğrenmek pek zor değil. Fakat ihtiyaç duyulmadan önce pratikler yapmalısınız. Özellikle rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortamda uygulamalara başlarsanız iyi olur. Böylece daha iyi konsantre olabilir ve kendinize odaklanmayı öğrenebilirsiniz. Üstelik bu nefes çalışmaları dikkatinizin yükselmesine ve konsantrasyonunuzun artmasına da yardımcı olacak. Tabii bunun için düzenli nefes çalışmaları yapmanız gerekiyor.

Kararlı ve düzenli bir biçimde nefes tekniklerini uygulamasanız bile zaman zaman yapacağınız alıştırmalar sonucunda hayatınızı kolaylaştıracak bir yeteneğe dönüşecektir.

Evde, sokakta, çalışırken veya bir eğlence yerinde gerilim hissetmeye başladığınız zaman hemen öğrendiğiniz nefes tekniğini uygulayabilir ve hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. Önerdiğim nefes tekniği şöyle yapacaksınız:

Üzerinize belinizi sıkmayan rahat bir kıyafet giyin. Sırt üstü uzanın ve bacaklarınızı kendinize doğru kıvırarak yatın. Bir elinizi serbest bir biçimde midenizin üzerine koyun. Böylece dikkatinizi midenize yöneltmenizi kolaylaştıracak. Sonra bütün dikkatinizi alacağınız nefese odaklayın. Ve sanki bir çiçeği kokluyormuş gibi derin bir soluk alın. Aldığınız soluğun doğruca midenize indiğini ve midenizi şişirdiğini hissedin. Soluğunuzu beş sayana kadar tutun ve sonra yavaş yavaş verin. Verdiğiniz soluğu hissetmeye çalışın.

Diyafram nefesini hemen başaramayabilirsiniz. Tekrarlamanız gerekir. Hatta soluklara başlamadan önce elinize bir çiçek alın ve koklayın. İşte çiçeği nasıl kokluyorsanız, öyle nefes alın. Daha sonra bu nefes tekniğini ayakta uygulayın. Ve daha sonra öfke içinizde uyanmaya başladığı sırada bu nefesi yapın. Halinizin hemen değiştiğini anlayacak ve öfkenizi kontrol etmeyi başaracaksınız.

Düşünceler özgürleşecek

Sabah saatlerinde Yay burcuna giren Ay, duygu ve düşüncelerin özgürleşeceğini ve evrensel bir felsefeyle davranılacağını gösteriyor. Ancak Yengeç burcunda dolaşan Merkür ve Venüs macera hevesini zayıflatabilir ve emniyetli koşullar tercih edilebilir. Fakat seyahatler, uzun yolculuklar ve farklı kültürlere ilgi duyulacağını işaret eden gökyüzünün konumu, karamsarlıktan uzaklaşıp iyimser yaklaşımların ortaya çıkacağını gösteriyor. Bugün isteklerin ortaya konulması daha kolay olacak.
Yazarın Tüm Yazıları