Ödül almaktan kaçan başkan

ÖDÜL konusu Türkiye’de bir türlü standarda oturtulamadı. Gerekli gereksiz bir çok kurum, dernek ya da kişi düzenlediği gecelerde birilerine ödül veriyor.

Sanat, siyaset ya da iş dünyasında hak edene, etmeyene ödüller dağıtılıyor. Görev süresi dolan bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanlarının yanına ödül koleksiyonları kar kalıyor./images/100/0x0/55eaba2cf018fbb8f892d7c9

Memlekette bunca ödül dağıtılıyor, ödülü veren ne kadar objektif davranıyor, alan ne kadar hak ediyor, kafalarda hep soru işaretleri kalıyor.

Şurası bir gerçek ki Türkiye’de verilen ödüllerin çok büyük çoğunluğunun hiç bir hükmü bulunmuyor.

LAVABOYA GİDECEĞİM DEYİP KAÇTIM

Konuyla ilgili sohbet ettiğim Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de aynı konudan muzdarip. Hatta geçtiğimiz haftalarda haspel kader bulunduğu bir gecede kendisine ödül verileceğini öğrenince yaptığını şöyle anlattı:

“Bir geceye katılmıştım. Ödül alacağımızı söylediler. ‘Lavaboya gideceğim’ deyip kaçtım. Hem de o gecede kimler vardı kimler...”

Tiryaki bu tavrının sebebini şöyle açıkladı:

“Lütfen yanlış anlamayın. Ukalalık olarak algılanmasını istemem. Bana verilen çoğu ödülü almıyorum, seçici davranıyorum. ‘Yılın belediye başkanı’ ödüllerinin hikaye olduğunu biliyorum. Bu zamana kadar ödül veren kurumun kabul görmüşlüğü yoksa toplumda rüştünü ispat etmediyse ödül almadım, almam da. Muhafaza ettiğim ödüller bir elin parmaklarını geçmez.”

Tiryaki’nin özellikle “Yılın belediye başkanı ödülleri hikaye” sözleri kuşkusuz çok kişiyi kızdıracak ve bundan sonra alacağı ödüller hep mercek altında olacak.
Yazarın Tüm Yazıları