O goller kaçmaz

FENERBAHÇE, oyunun hemen başında Semih’in golüyle öne geçmesine rağmen kötü bir görüntü sergiledi.

İkinci devre ise mükemmel bir sarı lacivertli takım vardı sahada. G.Saray topla daha çok oynasa da golleri kaçıran taraf F.Bahçe idi. Hem de karşı karşıya. Semih, Deivid, Aurelio o golleri atsa fark daha büyük olurdu. Karşı karşıya pozisyonlarda o topları çıkaran G.Saray kalecisi Orkun’u kutlamak lazım.

Volkan’a iş düşmedi

Oyuna baktığın zaman G.Saray topu daha iyi kullanıyor gözükse de pozisyon üretemedi. Her hava topunu alan Edu ve Lugano ile ikinci yarıda oyuna giren Vederson sahanın en iyileriydi. Fenerbahçe ikinci devre mücadeleye girdi ve galip çıktı. Sarı lacivertliler bu galibiyetle, hem Kadıköy geleneğini sürdürdü, hem rakibinin yenilmezlik unvanına son verdi, hem de çarşamba günü Rus takımı CSKA Moskova ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi sınavı öncesi moral buldu.

Edu ve Lugano, karşılarında Nonda gibi topu indirmesini, saklamasını ve fırsatları değerlendirmesini bilen rakibe karşı çok iyi mücadele ettiler. Son dakikada çıkardığı frikik dışında kaleci Volkan’a fazla iş düşmedi. Korner ve taç atışlarından gelen yan topları çıkıp aldı.

Fenerbahçe çok daha farklı kazanabilirdi. Hem şanssız, hem de beceriksizlik farkın artmasını önledi.

Deivid çok gereksiz bir hareketle kırmızı kart görüp takımını yalnız bıraktı. Takımın frikik kullanıyor, sen gidip rakibine kafa atıyorsun. Tahrik ediyorlarsa, gülüp geçeceksin. Sen ne yapıyorsun kafa atıp, böylesine önemli bir maçta oyun dışı kalıyorsun.

Semih’e de bir parantez açmak lazım. Toplara dan dun vurursan, Semih’ten faydalanamazsın. Sadece o değil, dünyanın en iyi santrforu olsa yararlanamazsın. Eğer yanında topu düzgün kullanan bir partneri olsa, çok gol atar. Çünkü bu adam müthiş başarılı, Topa da iyi vuruyor.

Fenerbahçe’yi ikinci yarıdaki mücadelesi ve aldığı bu galibiyet nedeniyle kutlamak lazım.
Yazarın Tüm Yazıları