O 2 puanın önemi yok mu

EĞER Hikmet Sami Türk'ün (HST) bir yıl daha adalet bakanı olarak kalacağı güvencesini bana verirseniz, genel yayın yönetmenini büyük bir gönül rahatlığıyla öldürürüm.

Yeni bir af yasası nasıl olsa çıkacaktır ve ben, bu katliamın vereceği keyfi yaşamak için maksimum 2-3 ay hapis yatmayı nasıl olsa seve seve göze alırım.

Hem sonra tahmin ediyorum ki benim afla salıverilmemi içine sindiremeyecek de pek çıkmayacaktır...

Yani tartışma yaşanmaz bu konuda.

Bilmem anlatabiliyor muyum yani!

* * *

Şimdi gel de şu makul insanlardan korkma...

Bizim HST de hukuk fakültesindeyken son derece makul bir insandı.

Hatta diyebilirim ki Türkiye'de bir makul insanlar ‘‘top 10’’ listesi hazırlanacak olsaydı o mutlaka bu listeye girerdi yani.

Ama sonra olanlara bir baksanıza....

Onun için ben diyorum ki nerede bir makul insan varsa, ki buna çoğunluklar da dahildir, lütfen benden mümkün olduğunca uzak dursunlar.

* * *

Galatasaray üst yönetimi ile medya üst düzey yöneticileri arasında muazzam benzerlikler var.

Galatasaray takımı şampiyon yapan hocayı onu işten atarak cezalandıracak.

Medyada da iyi yazı yazana az, kötü yazana çok para verme ádeti var...

Zaten bu işin böyle olacağı medyadan çok sayıda ismin futbol kulüplerine yönetim kurulu üyesi olarak girmeye başlamalarıyla belli olmuştu.

Başarının cezalandırılmasını orada öğrendiler, medyada uyguluyorlar bu taktiği.

* * *

Ya, dayanamayacağım artık, konuya girmeliyim...

Aslında yazı başlığına neden olan konuyu yazının sonunda işleyecektim ama mesele had safhada abuk olduğundan sabrım kalmadı işi ertelemeye.

Amerika'da hayvan hakları savunucuları, maymunların mahkemelerde avukat tutarak kendilerini savunma haklarının resmen tanınması gerektiğini söylemişler.

Maymun yüzde 98 oranında insana benziyormuş, dolayısıyla da onların avukatla kendilerini mahkemede savunma haklarının olması da gerekirmiş.

Benim merak ettiğim nokta şu: Kendini savunmak zorunda kalacak olan maymun acaba ne yaptı da mahkemelere düştü.

Kader kurbanı mı acaba kendisi.

Yine merak ettiğim diğer bir nokta ise acaba HST ABD'de adalet bakanı olsaydı bu öneriyi nasıl karşılardı. Avukatı yetersiz kalıp da ceza almış maymunlar için de bir af düşünür müydü?

Ve son merak ettiğim nokta: Eğer maymunlar gerçekten insana yüzde 98 oranında benziyorlarsa, o iki puan fark o kadar da mı önemsiz be birader!

* * *

Medya üst düzey yöneticilerine açık mektup:

Sayın yöneticilerim, canlarım.

Siz Amerikan hayvan hakları savunucularına kulak vermeyin.

Nasıl ki maymun ile insan arasında var olan o iki puan fark önemsiz değilse, köşe yazarları arasında var olan 20-30 puanlık farklar da önemsiz değildir.

Bundan sonra maaş ayarlamalarında zeká ağırlık puanlarını göz önüne alarak düzenleme yapmaya başlamanızı rica eder, geçmiş bahar bayramınızı saygıyla kutlarım.

Serdar Turgut- part time yazar, full time anti-makul.
Yazarın Tüm Yazıları