Normale doğru

Kürtlüğüne Kürtçülüğüne demedik laf bırakmadığımız Yaşar Kemal’e şimdi devlet gidip “Kürt Sorunu’nu nasıl çözeriz” diye fikir soruyor.

Haberin Devamı

Siz hâlâ paketin içeriğini mi merak ediyorsunuz? Daha ne olsun? Kaç yıldır kaç aydır, her sabah bir başka tomurcuk açmaktadır. Paket çoktan boşaldı. Siz hâlâ içerik mi soruyorsunuz? Şaka ediyorsunuz?

***

Etrafa kulak verin: - Destekleyen haindir. - Desteklemeyen daha haindir. Ne biçim laf bunlar? Kimse hain değildir. Ne var ki uzlaşma kültüründen yoksun olduğumuz için hepimiz acemi davranıyoruz. Kimimiz aceleci ve heyecanlı, kimimiz evhamlı. Olsun. Her yiğidin bir yoğurt yiyiş tarzı var. Nitekim MHP, tam MHP gibi davranıyor. Normaldir. Ama CHP, sosyal demokrat gibi davranmıyor. Onun da normale dönmesi lâzım. Yavaş yavaş...

***

Bereket çivi çiviyi söküyor. Her yeni gündem, bir eskisini geriye itiyor. Sabahtan akşama kadar Ergenekonu konuşuyorduk, Kürt Açılımı geldi, öne geçti. Yarın 3. köprü, öbürgün anayasa değişikliği... derken bu açılım da enteresanlığını kaybedip rutin’e dönüşecek. Onun için birbirinizi kırmaya değmez. Ama AB’yi ihmal ettik, AB’den uzaklaşıyoruz diye şu ara bağırmaya başlayan bir güruhu pek yüzsüz ve pişkin buluyorum. Bunlar hani AB’ye karşıydılar? Hayır, değildiler. Sadece o şerefi Tayyip Bey’e kaptırmak istemediler. Şimdi de -çok iyi bilirim ki- Kürt Açılımı’na asla karşı değiller ama bayrağı Tayyip Bey’e kaptırmak istemiyorlar. Haklılar. Yerden göğe haklılar. Öcalan’ı sanki muhatapmış gibi takdim etmeyip de ne halt etsinler?

Yazarın Tüm Yazıları