Nilgün Gedikoğlu: Kafadan fatura yazılamayacak

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

BEDAŞ'ın yeni uygulaması ile fatura hataları en aza indirgenecek. El endeksörü ile yapılan sayaç okumalarında, görevli kapınıza gelmek ve fiş bırakmak zorunda.

Elektrik ve su sayaçlarının yanlış okunmasından veya hiç okunmamasından kaynaklanan sorunlar en aza indirgenmeye çalışılıyor. İSKİ buna yönelik olarak kontörlü sayaçları devreye sokarken, Boğaziçi Elektrik (BEDAŞ) el endeksörü dönemine geçti.

Sayaç okuma işi BEDAŞ tarafından özelleştirilmiş durumda. Avrupa Yakası 4 bölgeye ayrılmış. Her bölgeye bir firma bakıyor. Taşeron firma elemanları ihaleye göre kapı kapı dolaşarak sayaçları okumak zorundalar. Ancak elemanlara okunan sayaç başına para verildiğinden bir çoğu bir çay bahçesinde oturup, karneleri kafasından dolduruyor. Ellerindeki karnede bir önceki fatura miktarı yazılı olduğundan bu hiç de zor olmuyor.

xxxxx

BEDAŞ yetkilileri pek çok şikayete neden olan sorunu ortadan kaldırmak için ihale yeniledi. Bu hafta başından itibaren yürürlüğe giren uygulama sayesinde tahmini tahakkuk ortadan kalkacak.

Yeni uygulamaya göre görevliler dijital el endeksörü kullanacaklar. Cihazın ekranında önceki fatura miktarı görülemiyor. Üstelik elemanlar aboneye geldiklerine dair fiş bırakmak zorundalar. Bellerinde taşıdıkları mini printerdan çıkışı alınan fiş fatura yerine geçmiyor ancak abone fatura geldiğinde ne kadar ödeme yapacağını önceden görebiliyor. Fişin bırakılmasından en fazla bir hafta sonra da fatura adrese ulaşıyor.

Ücret itirazla düştü, fakat...

t BAKIRKÖY

Bakırköy'dan arayan bir okurumuz, çocuğunun kültür Koleji'nde oturduğunu belirterek okulla ev arasındaki mesafenin çok kısa olmasına rağmen 40 milyon TL servis ücreti talep edildiğini anlattı. Velilerin itirazları üzerine ücretin düşürülerek 35 Milyon TL'ye çekildiğini söyleyen okurumuz, yine de bu miktarın fazla olduğunu bildirdi.

Uzun mesafe ücreti isteniyor

t ÇAMLICA

Ümraniye'den arayan bir okurumuz, çocuğunun Çamlıca'daki Coşkun Koleji'nde okuduğunu belirterek servis ücretinin fazlalığından yakındı. Ev ile okul arasındaki mesafe 4.8 km olduğunu söyleyen okurumuz, 3-5 km arası ücret ödemesi gerekirken kendisinden 5-10 km arası ücreti alındığını ifade etti.

Yazarın Tüm Yazıları