Neler oluyor hocam!

BİR dostumun sorusu bende hemen yeni haftanın heyecanını başlattı. Fenerli arkadaşım ciddi ve ürkek bir tavırla sordu..."Sivas, F.Bahçe’yi de yenerse, neler olur hocam?"

Net yanıt verdim dostuma... "Yaz başında bitecek lig için kış ortasında tahmin yapılır mı?"

Arkadaşım kafasını salladı. Bir tartışmanın başlayacağını hissederek hemen uzaklaştım yanından... Ve sonra düşünmeye başladım.

Sahi yenerse, bu sonuç lige nasıl yansır?

Trabzonspor’u bir kenara koyuyorum. Şimdiye dek hangi takım üç büyüklerin saltanatını böylesine huzursuz kıldı... Bir dönemlerin Eskişehirspor’unu hatırlıyorum. Ali Sami Yen’de G.Saray’ı yenseydi, şimdi konuşulan İstanbul depremi, 40 yıl önce gerçekleşirdi.

Ve İstanbul hegemonyası yerle bir olurdu!

Şimdi işin rengi başka... İlk yarının son haftalarına kadar doldur-boşalt biçiminde demeçler veren... Ortalığı bulandırmayan Sivasspor Teknik Direktörü sevgili Bülent Uygun’un Belediye maçından önce arkadaşım Süleyman Arat ile yaptığı söyleyişi hatırlayın. Ne diyordu... "Önümüzdeki 4 maçta 9 puanın üzerinde alacağımız her puan, Sivasspor’u çok iddialı bir konuma getirir!"

Uygun’
un final sözleri daha da ilginçti... "Ondan sonra bizi o koltuktan Allah’tan başka kimse indiremez!"

* * *

V
E çıkıp Belediye’yi 2-0 yendi Sivasspor. Olimpiyat Stadı’ndaki sonuç kadar çevresinde oluşan olağanüstü sevgi çemberi işin bir başka yönüydü. Sivasspor’u 15 bin taraftar izledi İstanbul’da. Ve şarkılarda hep şampiyonluk motifleri işlendi... Uygun’un söylediği 4 maçtan biri geride kaldı. Bu hafta F.Bahçe maçı ve daha sonra iki deplasman oyunu var Sivasspor’un. Önce Gaziantep’e gidecekler, ardından OFTAŞ’a...

Evet, Sivasspor, Bülent Uygun’un da haykırdığı gibi Türk futbolunda bir devremi gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Şu sözlerini dikkatle okudum.....

Futbol bir satranç oyunudur. Benim de Kale, Fil ve Şah’ım var. Tek hedefim sezon sonu üç büyükleri MAT etmek!

İstanbul-Anadolu fena kapıştı. Ne düşünüyorsunuz sevgili okurlar. Bülent Uygun’un düşlerinde yaşattığı DEVRİM bu sezon gerçekleşir mi?

Anadolu, İstanbul’u MAT edebilir mi...

İş buralara kadar geldiyse, biraz da sanal alemde dolaşalım... Sivasspor son 3 maçta Uygun’un düşündüğü puanları toplarsa, gelecek haftalarda Anadolu takımlarının Sivasspor’a yaklaşımı nasıl olur?

Daha mı açık konuşayım...

Diyorum ki... Diğer Anadolu takımları Sivasspor’a daha sevecen ve yumuşak mı davranır... Yoksa, bu başarı diğerlerinde bir kıskançlık nazarı mı yaratır? Bu Süper Lig aleminin havası hep değişkendir. Kimi can derdindedir, kimi çıkar. Yine de canını kurtaran Anadolu takımının Sivasspor’a daha sıcak bakacağını düşünüyorum. Ancak, bir gerçeği de hatırlatmak istiyorum. Sivasspor’un şu sıralarda tek can dostu kimdir?

Sivas’ın karı-dondurucu soğuğu ve buzlu sahası!

Öyle değil mi sevgili okurlar.

* * *

BİRAZ da geçen haftaya değinmek istiyorum. 40 yıldır bu işin içindeyim. Hiçbir dönemde Trabzonspor için şöyle bir cümle kullanmadım...

Çanlar Karadeniz ekibi için çalıyor!

İşin ciddiyetini hala kavrayamayanlar puan cetveline bir baksın...

Düşme potasındaki takımlarla Trabzonspor arasında kaç puan fark var?

Buna da burun kıvıranlara, Trabzon’daki bir yerel gazetenin manşetini sunuyorum...

Süper Trabzonspor!

Şaşırmayın, Trabzonspor’un aldığı kötü sonuçlardan usanan Taka isimli yerel gazete, Trabzonspor’un PAF takımını manşete taşımış.

Ne güzel bir uyarı. Tabii, anlayana!

* * *

VE yine geçen haftaya dönelim... Kasımpaşa maçında Beşiktaşlı taraftarlar, kaptan İbrahim Üzülmez’e sevgilerini yine ilginç bir tezahüratla ilettiler...

Deli İbrahim... Deli İbrahim...

İbrahim,
tribünlere koştu ve taraftarı selamladı.

G.Saray taraftarı da Bursa maçı öncesi kaleci Orkun’u tribüne çağırdı.

Deli Orkun... Deli Orkun...

Orkun
kızdı ve gitmedi

tribünlere. Daha sonra tribün ağız değiştirdi ve genç kaleciye

şöyle seslendi...

Orkun buraya... Orkun buraya...

Ve Orkun tribünlere giderek taraftarı selamladı.

Evet, bir yorum mu bekliyorsunuz. Yorum yok!
Yazarın Tüm Yazıları