Neden olmasın

HERKES Avustralya Open’ın birinci turunda ilk seti kaybederek turnuvaya başlayan 24 yaşındaki Amerikalı Andy Roddick’i konuşuyor.

Roddick, Melbourne’e geldiğinde yeni antrenörü ünlü Jimmy Connors’ın haberine üzülmüştü. Connors’ın annesi vefat etmişti. Connors, talebesi Roddick’e "Ben Avustralya’ya gelmeyeceğim. Rakiplerinle ilgili maç hazırlıklarını telefonda konuşuruz" dedi. Ancak efsane tenisçi, duygusallığı ikinci plana atıp profesyonelce davranarak yine de Avustralya’ya geldi. Connors’ın gelmesi Roddick’i motive etti ve güvenini arttırdı.

Genelde Connors, Roddick’in oyun tarzına karışmıyor. Ancak neler yapmaması gerektiği konularda onu uyarıyor. Roddick, Connors ile çalışmaya başladığından beri korttaki duygularına daha hakim, vuruşları daha kontrollü ve en önemlisi hata oranı daha düşük. Bu yüzden de Roddick, bence turnuvanın en çekişmeli karşılaşmalarında Rus Marat Safin’i ve Hırvat Mario Ancic’i eledi. Yarı finale çıkarken de yine Amerikalı Mardy Fish’e karşı üç sette sadece iki basit hata yaptı.

Büyük buluşma

Şimdi gözler Roddick ile dünyanın bir numaralı tenisçisi Roger Federer yarı finaline çevrildi. Geçen yılın sonunda Shangay’da yapılan Masters’ların grup maçında Roddick, Federer’e karşı maç sayısını değerlendiremedi. İki hafta önce de yine Avusturalya’da Kooyong Turnuvası’nın finalinde Roddick, Federer’i yenmişti. Ancak bu galibiyet resmi kayıtlara girmedi. Çünkü gösteri maçıydı. Bu yarı finalde Roddick, Federer’i yener mi? Neden olmasın...
Yazarın Tüm Yazıları