Nadal'ın kazandıran sırrı ne

BU satırları yazarken Rafael Nadal, Andy Murray ile Wimbledon yarı final maçını oynamamıştı. 25 yaşındaki Nadal, enerjisi ve gücüyle rakiplerine kök söktürüyor.

Haberin Devamı

Onu yenebilmenin tek yolu tüm oyun boyunca servisleri süratli atmak, file önüne çıkmak. Ama bunu 5 set boyunca yapmak mümkün değil. Ya da pek çok oyuncunun yaptığı gibi Nadal’ın daha zayıf olan backhand’ine yüklenmek.

Bunları yazmak kolay elbette. Ama kortta anlattıklarıım tatbik etmek öyle basit değil. Nadal kortta  o kadar süratli ki, bachand’ine topu yönlendirdiğiniz anda, ispanyol raket gelen topu forhand’ine almış ve uzanılamayacak bir köşeye vurmuş bile.

Nadal’ı dördüncü turda -sol ayak bileğindeki stres kırığından dolayı tedavi için ara vermek mecburiyetinde kaldığı- Juan Martin del Portro maçında izledim. Nadal kazandığı birinci setten sonra ağrı kesiciler ile maça devam etti. Ağrı kesicilerin etkisi 5 saate yakın sürüyor. Ancak o maçın devamında Nadal kendi oyun tarzından hiç ödün vermedi. Aynı şekilde sol forhand köşesinden forhand vurup arka çizgide 8 metre  depar atıp Backhand köşesinde tekrar forhand vurmaya devam etti. İnsan hayret ediyor doğrusu. Başkası olsa daha temkinli oynar diye düşünüyorum.

Onu çok iyi tanıyan amcası ve koçu olan Tony Nadal’ın yerinde olsam Rafael’e şunu izah ederdim ‘’Senin yaşın ilerliyor, bu sarf ettiğin enerji yerine gel senin backhandini  daha güçlü bir seviyeye getirelim. Ve sen de bundan sonra backhand ile de rakiplerine baskı uygula. Aksi takdirde 30 yaşına gelmeden vücudun yıpranacak ve sakatlıkların çoğalacak.’’

Haberin Devamı

Hayall kırıklığı yaşatan hanımefendiler

Caroline Wozniacki
En iyi defans yapan kadın tenisci. Sıralamada bir numara olsa dahi bugüne kadar hiçbir Grand Slam kazanamamıştı. Bu sefer de 4. turda elendi.

Serena Williams
Serena ve ablası Venüs toplam 9 kez Wimbledon şampiyonluğu kazandı. 5 kez şampiyon olan Venüs, Pironkova’ya, Serena ise Bartoli’ye boyun eğdi.

Venüs Williams
Venüs ve Serena  sakatlıklardan dolayı 1 sene doğru dürüst turnuva bile oynamadı. Bu kadar maç eksikliği ile ‘’bizde varız’’ demenin faturası ağır oldu.

Raketlerİn batıl İnançları

Andy Murray: Sakallarını kesmiyor
Katıldığı  turnuvaların başından sonuna kadar sakal tıraşı olmuyor. “Tembellik”  diyerek, sakalını kesmemesinin uğur olmadığını söylüyor.

Rafael Nadal: Şişeleri diziyor

Haberin Devamı

Her maçında 2 şişe suyu yan yana etiketleri kendine bakacak şekilde sıralıyor. Nadal’ın her  servisinden önce havluyla yüzünü ve kolunu silmesi, saçını kulaklarını arkasına  atması ve şortunu düzeltmesi de dikkatlerden kaçmıyor.

Serena Williams: Hep aynı çorabı giyiyor
Wimbledon Tenis Turnuvası’nda bu yıl dördüncü turda elenen 7 numaralı  seribaşı Amerikalı Serena Williams ise her Grand Slam’de aynı çift çorabı giyiyor  ve spor ayakkabılarını aynı şekilde bağlıyor.

Yazarın Tüm Yazıları