Müzayede zamanı

Türkiye’nin önde gelen müzayede şirketlerinden Antik A.ş., 2009 sezonunun ilk önemli müzayedesini 12 Nisan’da Swissotel’de düzenleyecek.

Haberin Devamı

Antik A.Ş’nin bu 256’ncı müzayedesinde, koleksiyoncu ve sanatseverleri heyecanlandıracak birbirinden değerli tablolar, Osmanlı eserleri, nadir bulunan antika ve fermanlar satışa sunulacak. Bu eserler, geçtiğimiz gün Antik A.ş.’nin sahibi Turgay Artam ve eşi Nurcan Hanım’ın verdiği davetle Maçka’daki Antik Palace’da sergilenmeye başlandı.

Sergilenen ve pazar günü de satışa çıkacak eserler arasında Halil Paşa’nın “Türk Evleri ve Sokak”, Hikmet Onat’ın “Sarıyer”, Fahr El Nissa Zeid’in “Plaj”, Nejad Melih Devrim’in “Çin Bulutları”, Mahmud Cuda’nın “Meyveler”, Sami Yetik’in “ızmir”, şefik Bursalı’nın “Karatay Medresesi” eserleri, ıbrahim Çallı’nın nü, natürmort ve “Rumelihisarı” çalışmaları, Fausto Zonaro’nun Yıldız Sarayı bahçesinde yaptığı peyzaj, Ömer Uluç’un natürmort çalışması ve ayrıca Burhan Doğançay, Komet, Mustafa Pilevneli, Adnan Turani, Mustafa Ayaz, Yalçın Gökçebağ imzalı birbirinden değerli klasik ve çağdaş yapıtlar yer alıyor.

Çocuklar için

Haberin Devamı

Çikolata markası Kinder’in bitter çikolata, süt ve kekten oluşan ‘Pingui’ adlı ürünü için yarın ıstinye Park Alışveriş Merkezi’nde bir etkinlik düzenlenecek. Begüm şen, Aslı şen, Tuğba Erbil, Ebru Kadayıfçı, Hande Acar ve Özlem Serter gibi cemiyet hayatından ünlü simaların çocuklarıyla birlikte katılacakları aktivitede, penguen maskotlar eşliğinde bilgi yarışmaları yapılacak, üç boyutlu Iglo yapbozu ve origami oyunları oynanacak.

Astoria’da renkli açılış

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile eşi Beyhan Bağış’ın sahibi oldukları Butik Vakko ve W Collection mağazaları, Astoria Alışveriş Merkezi’nde hizmete açıldı. Bağış çiftinin ev sahipliğinde önceki gece düzenlenen açılışa katılanlar arasında Vakko’nun sahibi Cem Hakko ve kız arkadaşı Ronit Gülcan, şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Orhan Gencebay, Çiğdem Simavi, Yüksel Behlil, Zeynep Fadıllıoğlu, Muazzez Ersoy ve Petek Dinçöz de vardı.
Açılış davetinin en renkli dakikaları, Mustafa Sarıgül’ün Cem Hakko ile şakalaştığı sırada yaşandı. Sarıgül, Hakko’ya ceketinin düğmelerini açıp içindeki Vakko etiketini gösterdi ve “Gördüğün gibi Vakko” dedi.

Haberin Devamı

Padişah oldular

Medeniyetler ıttifakı ıkinci Forumu etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz pazartesi günü Çırağan Sarayı’nda dünya liderleri ve devlet adamlarına verilen resepsiyonda bir de defile düzenlendi. Defilede, Faruk Saraç’ın “Padişah’ın Esvabı” adlı koleksiyonu sergilendi. Osmanlı ımparatorluğu’na damgasını vurmuş padişahların giysilerinin günümüz koşullarında yeniden üretildiği toplam 700 parçalık koleksiyonun sergilendiği defilede, Atilla Saral ve Engin Koç da podyuma çıktı. ıkili, Osmanlı padişahları III. Selim ve II. Abdülhamid’i canlandırdı. Basına kapalı gerçekleştirilen defile, devlet adamları tarafından ayakta alkışlandı.

Başkanın kebap keyfi

Haberin Devamı

Yunanistan Meclis Başkan Yardımcısı Elsa Papadimitriu, Develi restoran zincirinin Samatya’daki şubesinde Türk mutfağının özgün lezzetlerini tattı. Nuri Develi tarafından karşılanan Papadimitriu, denediği lezzetler arasından en çok Arif Develi’nin kendi keşfi olan fıstıklı kebabı ve Develi baklavasını beğendi.

Yazarın Tüm Yazıları