Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Mutfaklar da özgürlüklerini ilan etti

Evin kalbi sayılan mutfaklar son yıllarda Zen felsefesinin çıplak ruhundan sıyrılıp dekorasyonun natüralist rotasına giriyor; malzeme ve düzenlemeler daha sıcak ve samimi bir kurguyu ve kişisel seçimleri vurguluyor.

Haberin Devamı

Uzun bir süreç
Mutfağınızı ister bir örnek bulup ustanıza yaptırın, ister yerli ya da yabancı markalardan seçin; teslim sürecinin sipariş sonrası en az 2,5 ay süreceğini unutmayın. Dolap, tezgah, zemin, duvar ve beyaz eşya olmak üzere toplu halde karar vermeniz gereken birden fazla madde olduğu için, hazır olmasını istediğiniz tarihten en az 5 ay önce araştırmalara başlayın.

Takım havasından çıkın
Her odada olduğu gibi, mutfakta da bütün dolapları ve ilave üniteleri takım halinde alma fikri çok uzaklarda kaldı. Showroom’da gördüğümüz bir mutfağın ancak bir showroom’da o kadar düzenli kalabileceğini kabullendikten sonra, daha kişisel ve yaratıcı kombinasyonların yapıldığı dağınık ve karışık stilli mutfaklar göze hoş gelmeye başladı.

Kır evlerinden ödünç
Kırsal yaşam tarzına ait dekorasyon kodlarının popülerleşmesiyle şehir evlerinde de rüstik tarz mutfaklar görmeye başladık. Beyaz patine dolap kapakları, açık tabak rafları, vintage kulplar ve mutfak terazileri bu stil için anahtarlarınız olabilir.

Haberin Devamı

Teknoloji ve doğallık bir arada
Mutfak tasarımları bir yandan yemek pişirme ve saklama teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip ederken, bir yandan da mutfak seraları gibi organik hayata yakın hobileri duvarları arasına alıyor; unutmayın, bunların hepsi orada daha fazla vakit geçirmenizi sağlamak için.

Renk cesareti
Koyu renkler salondaki kanepelerle yetinmedi; önce duvarları, sonra da banyo ve mutfakları giydirdi. Özellikle gri ve mavinin tonları ahşapla birleşerek küçük metrekareli mutfaklarda bile göz alıcı bir etki yaratıyor. Böyle bir seçim yaparsanız duvarları beyaz tutmakta fayda var.

Zıtlıkları pişirmek
Birbiriyle çelişen tarzları aynı tencerede karıştırmak için mutfaktan uygun bir yer olabilir mi? Modern dolap formlarını eski tip çini karolarla birleştirebilir, endüstriyel tip lambaları ya da masif ahşap mutfak masalarını paslanmaz çelik detaylı minimalist ünitelerle tamamlayabilirsiniz.

Açık mı? O zaman dikkat!
Tercihiniz açık sistem mutfaklardan yana ise, mutfağınızın stiliyle salonunuzunki uyumlu olmalı. Özellikle tezgahüstü dolapların minimal, simetrik çizgilerde seçilmesi, mekânın genel havasını rahatlatacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları