Mogan ve Eymir foseptik kuyusu mu olacak?

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek’in yeni dönem vaatleri arasındaki, ‘Ankara Boğazı’ projesini araştırırken, beni dehşete düşüren bir hususla karşılaştım.

Haberin Devamı

Sayın Gökçek’in resmi web sitesinde de yer alan projenin ayrıntılarına göre Ankara Boğazı’nın suyu; Eymir Gölü ile Gölbaşı Mezarlığı arasına kurulacak pis su arıtma tesisinden temin edilecekmiş. Yani, yanlış anlamadıysam, Ankara’nın kanalizasyon suları Gölbaşı’nda arıtılıp göllerimize bırakılacakmış. Sorulması gereken soru ise şu:
Peki ya posası ne olacak?
‘Posa’ dediğim şeyin ne olduğu anlaşılıyor olsa gerek... Buradan yükselecek kokunun nasıl bir koku olacağı da cabası. Mamak çöplüğü, yıllarca Mamak’ın imajını ne hale getirdiyse, bu tesis de Gölbaşı için aynı sonucu doğuracak. Mogan ve Eymir gölleri Ankara’nın foseptik kuyusu mu olacak?
Bu göller Ankara’nın biricik süsleridir, yok edilmeleri sadece Gölbaşılıların değil, Ankaralıların da kaybıdır. Böyle bir şeye tevessül edildiğinde, o iş makinalarının önüne dikileceğim. Herkes lütfen duyarlı olsun.
Kenan IŞIK-Gölbaşı TOKİ Konutları sakini

Yenimahalle yaptı Çankaya’ya kaldı

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi, Çayyolu Koru Mahallesi’nde bulunan Ali Rıza Bey Ormanı’na rock konseri için önce asfalt döktü, daha sonra da alanın etrafını tel örgüyle çevirerek, burayı Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün malzemelerini koyduğu park haline getirdi.
Park alanına ayrıca 20-25 tane köpek kulübesi yaptırdı. Bölge, Çankaya Belediyesi’ne bağlandığı için Yenimahalle Belediyesi buradaki malzemelerini başka bir yere taşıdı. Ancak geride 50’den fazla köpeğin barındığı bir alan kaldı. Şimdi meskun mahal içinde onlarca köpeğin barındığı bu barınaklar ne olacak?
Etrafında iki okul ve binlerce insanın bulunduğu sitelerle çevrili Ali Rıza Bey Ormanı’nda köpek barınaklarının bulunması ne kadar akıllıca olur, ona da Çankaya Belediyesi karar verecek.
Mehmet GÜRER

SORUM VAR

Cam kafes neyin nesi?

Akköprü’deki otopark alanı 4 aydır kapalı. Yerine ise cam kafes yapıldı. Bu cam kafes neyin nesedir?
İsa ÇAVUŞ

Yayaya saygı lütfen

Aşağı Ayrancı Güvenlik Caddesi’ne ait olan bu manzara, aslında bir kent ayıbıdır. Kaldırımın ortasına dikilen reklam panoları, yayaların yol hakkını işgal ediyor. Peki bu panoyu buraya koyan kişiler, görme engelli vatandaşlarımızı hiç mi düşünmüyor? Lütfen hizmette biraz daha yayalara saygılı olunsun.
Çetin ELDEM

İskan var elektrik yok

Haberin Devamı

Yenimahalle Pamuklar Mahallesi Bağcılar Sokak’taki 49 daireli binadan bir ev satın aldım. Burası eskiden gecekondu bölgesiydi. Kentsel dönüşümle alt yapı tamamlanmadan yeni binalar yapıldı. Hal böyle olunca da iskanı alınmış evimizin elektrik sorunu var, hepimiz mağduruz. Başkent’in göbeğinde elektriksizlikten evimize giremiyoruz. ‘Trafo yetersiz’ deniliyor. Eşyamı koydum, 6 aydır kayınpederimde kalıyorum. Çocuğumu her gün Demirlibahçe’den Yenimahalle’ye okula götürüp, akşamları almak zorunda kalıyorum. Bizim binada 49 daire var. Cadde üstü bu şekilde 7-8 apartman daha bulunuyor. Yani toplamda 300-500 aile bu mağduriyeti yaşıyor. EnerjiSA bize yardımcı olmuyor. ‘Nisan ayında başlıyacağız, ne zaman biter bilmiyoruz’ diyorlar. Bizim sesimizi duyurmanızı ve bize yardımcı olmanızı istiyoruz.
Bilgivar TÜMER

SÖZ SIRASI YETKİLİDE

Haberin Devamı

24 saat bekçisiyiz

Geçen hafta bir okurumuzun, Balgat Hoşgörü Parkı’ndaki Metiş Birlik Taksi Durağı ile ilgili, ‘Kaldırımları işgal ediyor, bölgedeki ağaçlara zarar veriyor’ ifadelerinin ardından durak başkanı Tuncay Saltürk, şu açıklamada bulundu:
“Metiş Birlik Taksi Durağı olarak, 1992’den beri, Hoşgörü Parkı’nda hizmet etmekteyiz. Taksi durağı esnafı olarak parkı korumaktayız. Ağaç katliamı yapılmamıştır. Bizim diktiğimiz birçok ağaç da parka hayat vermiştir. Ayrıca parkın taksici esnafı olarak parkın 24 saat bekçisiyiz. Kaldırımlar ise günün belirli saatlerinde özel otomobiller tarafından işfal edilmektedir. Taksilerimiz yalnızca belirlenen alanlar içinde park yapmaktadır.”

Yazarın Tüm Yazıları