Modanın TUTKU objeleri

Tarzınızı tamamlayan aksesuvarlar arasında vazgeçilmez olan ayakkabılar, yeni sezonda da geçmişin izini sürüyor. İndirimler sona ermeden en doğru seçimleri yapmanız için işte size küçük ama önemli tüyolar.

Kendinizi şımartmak için en çok ne alırsınız? Peki ya üzgün olduğunuzda yüzünüzü ne güldürür? Kesinlikle bir çift ayakkabı! Cameron Diaz’ın geçtiğimiz haftalarda vizyona giren filmi "In Her Shoes"u kaç kişi ayakkabı tutkusu yüzünden izlemeye gitmiştir? Bence yüzlerce, hatta binlerce...

Raflarda dizili ayakkabılara bakarken iç geçirenlerin sayısını ise sormayın. Geçmişin izinden gelen ve bir önceki yani içinde bulunduğumuz kış sezonunun bir nevi tekrarı olacak ilkbahar-yaz aylarının modellerinde, yüksek topuklar göze çarpıyor. İndirimler devam ederken tarzımıza uygun ayakkabı seçmemize yardımcı olacak bilgileri ve yeni sezon hakkındaki ipuçlarını işin uzmanlarına sorduk.

Kış çizgileri bahara taşınıyor

Hotiç tasarımcısı Selin Hotiç, ayakkabı tutkunlarına bu sezon hakkında ipuçları verirken, bir sonraki sezonda da geçmişin izlerini yoğun olarak hissedeceğimizi belirtiyor.

- Hangi tarza hangi ayakkabı uygun?

Bohem-hippi:
Yüksek olmayan pondlarda, çekme eskitilmiş deriden oluşmuş kısa çizme modelleri, halat detaylı uzun fermuarsız çizmeler.

Sofistike-feminen: Kadife, burun açık arkası kapalı, saraylı aksesuvarları olan yüksek abiye modeller.

Spor: Kumaş-deri karışımları, spor ayakkabılar.

- Ayakkabıyı bir tutku objesi haline getiren detaylar nedir?

Eskitilmiş deriler, kadifeler, halatlar, troklar, kürk detaylar, örgü detayları.

- Vücut şekline uygun ayakkabı mı seçilmeli?

Öncelikle doğru kıyafeti seçmek önemlidir. Eğer kişi daha kısa boylu ve kalçalıysa -ki bu aslında hepimizin bildiği bir öneridir- çok alçak giymemeli, daha zarif ve topuklu bir model seçmelidir. Uzun boylu ve ince yapılıysa tercihleriniz daha düz modeller olur.

- İlham kaynaklarınız neler?

Hikayelerimizdeki kadınlar, Audrey Hepburn kadar nazik, Grace Kelly kadar alımlı, cesur ve kendini her sezon yenilemeyi seviyorlar. Hikayelerimizi hayata geçirirken doğal görünümlü malzemelerin yanı sıra Viktoryen stili kumaşlar, deri ve aksesuvarlar da kullandık.

- İlkbahar-yaz ayakkabı modasında neler var?

Yeni sezon bir önceki sezonun devami niteliğinde... Kıyafetlerdeki nostaljik izler, sezonun ayakkabı trendlerine de yansıyacak. Önümüzdeki yaz sezonunda günümüz modernizm anlayışının, Art Nouveau ve Viktoryen tarzlarıyla buluşmasını izleyeceğiz.

Zıtlıkların çatışması

Boyner Mağazaları, Ayakkabı Ürün Müdürü Ebru Sipahi, yeni sezonda kadınların yüksek topuklardan vazgeçemeyeceğine dikkat çekiyor.

Bohem-hippi: Dökümlü botlar ve çizmeler, çapraz takılan çantalarla tamamlanıyor.

Sofistike-feminen: Topuklu, saten veya kadife kurdeleler, taşlarla süslenen ayakkabılar, pul ve payetli çantalar.

Spor: Genelde düz, ponponlu veya kenarları kürklerle süslenen botlar ve kürklü çantalar.

- Yeni sezonun ipuçlarını verebilir misiniz?

Burunlar genelde yuvarlak olmakla beraber, sivri burunlu modellere de yer veriliyor. Zıtlıkların çatıştığı yeni sezonda düz modeller kadar yüksek topuklu modeller de çok giyilecek. Babetler bu yaz da çok moda. Ayrıca platformlu ve mantar dolgu topukluları çok göreceğiz. Espadriller ve sabolar, Yunan esintisi taşıyan bronz ve altın tonlarındaki sandaletler de ön planda...

- Vücut şekline uygun ayakkabı seçilmeli midir?

Bu yaz feminenliğin kendini çok hissettirdiği koleksiyonlarla tanışacağız. Bu nedenle vücut tipiniz ne olursa olsun, ayakkabınız kesinlikle topuklu olsun! Yüksek topuklar kadını daha çekici gösterir.

- Boyner’lerde hangi markaların ayakkabılarını bulabiliriz?

Chantal, Guess, San Marina, Mineli, Pia Mia, Steve Madden, Bronx. Çantada; Vakko, David Jones, Guess, Samsonite.
Yazarın Tüm Yazıları