Milli takımımız iyi oynamıyor

* A Milli Futbol Takımımız’ın Uruguay karşısındaki futbolunu ve alınan sonucu nasıl değerlendiriyorsunuz? Ay yıldızlılarımız, benzer özelliklere sahip Portekiz karşısında ne yapar?

URUGUAY ve daha önce kazanılan Slovakya maçında alınan sonuç beni fazla ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren, milli takımın oynadığı futbol. Millilerimiz, maalesef iyi futbol oynamıyor.

Orta saha oyuncuları topu ileri yerine sürekli geriye doğru oynuyorlar. Türkiye’de bütün takımların yaptığı gibi milli takım da bu şekilde oynuyor ve topu ileriye doğru şişiriyorlar. Golü düşünen takım, geri ya da yan pas yapmak yerine ileriye doğru oynar, verkaçlarla rakip eksiltir. Milli takım oyuncuları bunu yapamıyor. Bireysel yeteneklerimizle sonuca gitmeye çalışıyoruz. Orta sahada oyuna ağırlığını koyacak oyuncularımız yok. Verkaça girecek, ileriye yardımcı olacak oyuncu sıkıntısı çekiyoruz.

Saydığım özellikleri sergileyemezsek nasıl maç kazanacağız. Devamlı geriye oynayarak ne yapabilirsiniz?

Bu oynadığımız futbol anlayışıyla hiçbir takıma karşı iş yapamayız. İyi netice de alabiliriz, çok kötü durumlara da düşebiliriz. Ne yazık ki, milli takımımız iyi futbol oynamıyor.

Zico’nun kalmasına yönetim karar verecek

* UEFA’nin sitesinde, "Fener’de kalmam artık zor" diyen Zico’nun sarı lacivertli yönetimle anlaşmak üzere olduğu belirtiliyor. Bu şartlarda Brezilyalı hocanın F.Bahçe’de kalmasını doğru buluyor musunuz?

ZİCO kalır mı, gider mi bilemem. Buna yönetim karar verecek. Öyle sanıyorum ki, önümüzdeki hafta konuşup, karara bağlayacaklar. Bundan önce Zico’nun abisi istenmemiş, bu da Brezilyalılarda rahatsızlık yaratmıştı. Zico’nun abisi Edu takımın içindeydi, yardımcılığını yapıyordu. Onun pasif göreve getirilmesi, Zico’yu üzmüştür. Şimdi, yönetimin onu istemediği söyleniyor.

Yönetimin, Zico’nun avukatıyla anlaştığı gelen haberler arasında. Oturup konuşacaklar, iki taraf da şartlarını ortaya koyacak. Yönetim, Zico’dan memnun mu, değil mi? Onu da bilmiyorum. Söylenenin aksine yönetim, geçen sezon Zico’ya müdahale etmedi.

Eğer etmiş olsaydı, Bursa maçında sahaya farklı bir kadra ile çıkmaz, Ankaraspor maçında penaltı organizasyonunda yaşanan kargaşaya neden olmazdı. Yönetim, bu tip söylentilerden rahatsız.

İki taraf da haklı!..

 Galatasaray Yönetimi ile görüştükleri teknik direktörler arasında yetki kargaşası yaşanıyor. Yönetimin şartlarını kabul edecek bir teknik adamın sarı kırmızılı takıma katkısı ne olur?


YÖNETİM de kendine göre haklı, hoca da... Galatasaray Yönetimi, bütçesine göre transfer yapmak istiyor. Teknik direktör de, oynatacağı sisteme göre oyuncu seçmek...

Yönetim diyecek ki: "Bu kadar bütçemiz var. Al bunu kullan." En mantıklısı da bu zaten. Sarı kırmızılı yöneticiler, "Hem yetki bende olsun, hem de alınacak oyuncuları ben seçeyim" diyor. Sıkıntı da buradan başlıyor. Hem F.Bahçe, hem de G.Saray Yönetimi teknik direktör ve oyuncu seçimi konusunda işi uzattıkları taktirde ya "ucuz" diye kalan süprüntüleri alacaklar ya da ortaya parayı koyup kalitelisini seçecekler. İş dönüp dolaşıp bütçeye kalıyor.

Çekler iyi çıkarsa Beşiktaş kazanır

 Beşiktaş, 3 yabancı oyuncuyla (Zapotocny, Sivok ve Seric) anlaştı, 5-6 oyuncu ile de görüşmelerini sürdürüyor. Yeni oyuncuların siyah beyazlı takıma kısa sürede adapte olacağını düşünüyor musunuz?


FUTBOLUN lisanı birdir. Nereye pas atacağını, nasıl oynayacağını bilir futbolcu. Önemli olan takıma faydalı olacak futbolcuyu seçmek. Sinan Engin, "Çek futbolcularla defansımızı düzelttik" diyor. İnşallah teşhisi doğru çıkar.

Dünyanın en iyi futbolcusunu getirirsin oynamaz ya da oynayamaz. Bu artık şansına kalmış bir şey. Kaliteli defans oyuncusu her takıma uyum sağlar. Topu kesecek, ileri aktaracak, arkadaşlarına yardımcı olacak futbolcular Beşiktaş’ın kazancı olur.

Defansta oynayan oyuncuların ikili mücadeleyi kaybetmemesi, hava toplarına hakim olması ve kazandığı topu iyi kullanması gerekir.
Yazarın Tüm Yazıları