Miami’de evlenecekler

Didem Sözen, sevgilisi Bahattin Demir ve Banlieu’daki ortağı Cem Lokmanhekim’le geçtiğimiz hafta New York’a gitti. Grubun amacı, mekanları için araştırma yapmak, farklı lezzet ve atmosferler keşfetmekti.

Ama duyduğum kadarıyla amaç değişmiş! Sözen ile uzun zamandır birlikte olduğu Demir, bir sürpriz yapıp Amerika’da evlenmeye karar vermiş. Bunun için de New York’tan Miami’ye geçmiş. Çiftin nikah şahitleri de Cem Lokmanhekim olacakmış.

New York’ta gurur günü

Asuman-Erkan Yolaç çiftinin çocukları, uzun yıllardır Amerika’da yaşıyor. Kızları Göksu Yolaç, New York’da bir yatırım bankası olan JP Morgan’da üst düzey yönetici olarak çalışıyor. Oğulları Mehmet Yolaç da Swissotel New York’da yiyecek içecek müdürü görevini sürdürüyor. İki kardeş geçtiğimiz gün Atıl Kutoğlu’nun New York’da düzenlediği defileyi izledi. Organizasyonun sonunda, Türkiye’nin böylesine başarılı isimler ve çalışmalarla adını dünyaya duyurmasından ne kadar gurur duyduklarından söz ediyorlardı.

Erdoğan’a yemek kitabı hediye etti

Uluslararası yarışmalarda ülkemize birçok madalya kazandıran Hilton ParkSA’nın aşçısı Serkan Bozkurt, bir yemek kitabı çıkardı. Bozkurt, yemek hazırlamakta ve sunumunda kendi yaratıcılığınızı ortaya koyabileceğiniz pratik öneriler ve tarifler sunan "Yaratıcı Yemek Tarifleri" kitabını, geçtiğimiz hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a hediye etti. Usta aşçı, kitabında kalıplaşmış tariflerden sıkılanlara yemek yapmayı bir yap-boz oyunu gibi algılamalarını önermiş. Böylelikle kendi damak zevkinize göre, her zaman mutfağınızda bulunabilen ürün ve malzemeleri kullanarak, görüntü ve lezzet olarak farklı yiyecekler ortaya çıkarmanız mümkün oluyor.

Buraya kadar

Süreyya Yalçın-Kerem Dürüst çifti, yeni yıl tatilini geçirmek üzere yaşamlarını sürdürdükleri Amerika’dan İstanbul’a gelmiş, ama tatil planladıklarından çok daha uzun sürmüştü. Araya bayram ve kar tatilleri de girince, çift İstanbul ile Uludağ arasında mekik dokuyarak, Türkiye tatilini 1,5 aya kadar uzatmıştı. Ancak Dürüst’ün halen Boston’da öğrenimine devam ediyor olması, istemeseler de tatil sefasını noktalamalarını gerektirdi. Ve genç çift önceki gün Amerika’ya uçtu.

Her sabah spora gidiyor

Leyla Alaton’u yakından tanıyanlar, onun spora olan düşkünlüğünü bilirler. Çocuklarını sabahın erken saatinde okula bizzat kendi götüren Alaton, dönüşte ise mutlaka spor salonuna uğruyor ve yaklaşık iki saat spor yapıyor. Son dönemde plates’e de merak salan Alaton, "Sporu herkese tavsiye ediyorum. Kendinize mutlaka zaman ayırmalısınız. Ben spor yaptıktan sonra işe gidiyorum. Böylece kendimi daha zinde hissediyorum" diyor.

Karlı günler programsız geçmiyor

Neslihan-Ahmet Kozanoğlu çifti, uzun zamandır Polonezköy yakınlarında bulunan Cumhuriyet Köy’deki çiftliklerinde yaşıyor. İstanbul’un keşmekeşinden sıkıldıkları için şehre pek inmeyen çift, dostlarını da kendi evlerinde ağırlamayı tercih ediyor. Geçen haftalardaki karlı günlerde özel bir program yapan, dostlarını birkaç gün evlerinde ağırlayıp beyaz örtünün tadını çıkaran çift, pazartesi günü bastıran karla yeniden harekete geçmiş. Kozanoğlu çifti ve Neslihan Hanım’ın ilk evliliğinden olan oğlu Barış, yakınlarını çiftliklerinde ağırlamak için hemen telefonlara sarılmış.

FB fanatiği

Nezih Barut, pek çok davetin protokol listesinde yer alır. İş dünyasındaki başarılarıyla tanınan Abdi İbrahim İlaç Firması’nın Yönetim Kurulu Başkanı Barut’un hayatta vazgeçemeyeceği üç şey ne derseniz; çalışmak, spor yapmak ve FB maçlarına gitmektir. Neyse ki bu yoğun iş ve hobi temposu, eşi Berrak Hanım’dan tepki görmüyor.

Jazz devleri buluştu

Amerikalı jazz şarkıcısı Allan Harris, İstanbul Jazz Center’da bu geceden itibaren 11 Şubat’a kadar Kerem Görsev Trio ile sahne alacak. 1997 yılında Laid-Back adında ortak bir albüm çıkaran Görsev ile Harris’in İstanbul Jazz Center’daki repertuvarları, Frank Sinatra, Tony Benett, Nat King Cole şarkılarından oluşacak. Jazz severlerin kaçırmaması gereken bir buluşma bu...

İddialı bir 14 Şubat alternatifi

Margaux, Sevgililer Günü için hazırlıkları tamamladı. O gün, restoran kısmında 1960’lardan günümüze kadar her tarz müzik çalınacak. Mönü danışmanı Tolga Atalay’ın 14 Şubat’a özel olarak hazırladığı Valentine Mönüsü de çarpıcı... Çünkü içinde istiridye, uskumru, zencefil gibi uyarıcı malzemelerin kullanıldığı afrodizyak mönü yer alıyor. İşletmeci Ali Sayar ile Margaux’nun patronları Burak-Müge Türeci çifti sevgililerin, o günü hiç unutmayacakları iddiasında.
Yazarın Tüm Yazıları