Mevlana koleksiyonu 20 Mart’ta tanıtılacak

Altınbaş, 2007 yılının UNESCO tarafından tüm dünyada Mevlana Yılı ilan edilmesi dolayısıyla, 60 parçadan oluşan ve limitli sayıda üretilen özel bir koleksiyon hazırladı.

Mevlana’nın beyitlerinden ilham alınarak tasarlanan Ritm-i Sema koleksiyonu, 20 Mart akşamı Esma Sultan Yalısı’nda verilecek olan davette tanıtılacak. İş, sanat ve cemiyet hayatından 400 özel konuğun katılacağı davetin organizasyonunu bernaylafem İletişim ile Marka Yönetimi şirketi yapıyor. Dekorasyonun B&C by Bettina Hakko-Candan Kıramer imzalı olacağı gecenin sunuculuğunu Rana Erkan üstlenecek. Koleksiyon tanıtımında ise ünlü modeller Deniz Pulaş, Ece Sükan, Sema Şimşek, Sinem Güven, Pınar Tezcan ve Yüksel Ak görev alacak.

Fazıl Say’ın Fenerbahçe’nin 100. yılı nedeniyle bestelediği eserin tanıtımı için geçtiğimiz akşam Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir davet verildi. Davete ev sahipliği yapanlar arasında Fenerbahçe Asbaşkanı ve Dış İlişkiler Sorumlusu Neşet Yalçın da vardı. Ancak Neşet Bey, eşi Şirin Hanım’ın davet hazırlığı fazla uzayınca mekana yalnız geldi. Şirin Yalçın ise ondan epey sonra davete katılabildi.

10 milyon dolara yenilendi

Çeşme Sheraton Oteli, yeni sezonu 1 Nisan’da açıyor. 3500 metrekarelik alana kurulu olan, içine dev bir de akvaryum konulan Botanica Termal Spa Merkezi, otelin en dikkat çekici bölümlerinden... Özel havuzlu ve helikopter pistli Penthaus odaların dahi elden geçirildiği Sheraton Çeşme’deki bu yenileme işlemi, duyduğuma göre epey pahalıya mal olmuş.

Wax Poetic dönemini unutmadı

Norah Jones’un son stüdyo albümünün dünya listelerinde ilk sıralara oturan single’ı "Thinking About You"nun ilginç bir serüveni var. Şarkı, Jones’un 90’lı yılların sonunda İlhan Erşahin’in kurduğu Wax Poetic’te vokal yaptığı döneme ait... Erşahin ile birlikte 1999’da yazdıkları bu parça için Jones, "Şarkı hep aklımın bir köşesindeydi. Ama bugüne kadar hep fazla pop olduğunu düşünüyordum. Ama yeni albüme koyduğumuz son haline bakınca, gerçekten bu güzel bestenin hakkını verecek doğru bir formül bulduğumuzu gördüm. Üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen bu parçayı çok seviyorum" diyor.

Les Ottomans Otel’de tanıtım

Ahu Aysal, yeni ürünlerini tanıttı. Aynı saatlerde spor yapmak için otele gelen Selma Türkeş ile Ayşe Ataklı da ürünlere büyük ilgi göstererek sporu yarıda bıraktı ve tanıtımda görev aldı. Aysal, üzüm çekirdeğinden yapılan, yaşlanmaya karşı etkili olan yeni ürünü Türkeş üzerinde denedi.

TMSF gecelerden el çektirdi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ve Birleşik Fon Bankası ile Süzer Grubu arasında, grubun 160 milyon dolarlık borçlarının ödenmesine yönelik protokol geçtiğimiz hafta imzalandı. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ile Baran Süzer’in imzaladığı anlaşmadan iki taraf da memnun kaldı. Bu arada ben de hızlı çapkın olarak anılan Baran Bey’in uzun zamandır neden geceleri görünmediği sorusunun yanıtını almış oldum. Meğer genç Süzer, babası Mustafa Süzer’in yerine TMSF ile anlaşma masasına oturmaya hazırlanıyormuş, yani işleri başından aşkınmış.

Yeni projelerimiz var

Reina’nın işletmecisi Ali Ünal, Sortie’nin sahibi Erol Kaynar ile görüştüğü ve Reina’dan ayrılacağı yönündeki iddialara cevap verdi. Ünal, "Erol Kaynar’la birkaç kez görüşüp yemek yedim. Bizi birlikte görenler de bir takım dedikoduların yayılmasına sebep oldular. Bunlar asılsız, ben Reina’da işimin başındayım. Üstelik Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan’la ileriye dönük yeni projelerimiz var" dedi.

3 yaş büyük yazmışız

Gül Ergi, yeni yaşını geçtiğimiz hafta dostlarının organize ettiği 3 ayrı organizasyon ile kutlamıştı, ben de bunu yazmıştım. Ama yazıdaki "52’nci yaşını kutladı" bilgisi hatalıymış. Ergi’yi olduğundan 3 yaş büyük göstermişim. Beni bu konuda uyaran ise Gül Hanım’ın yakın arkadaşı Nilgün Dumanlı oldu; arayıp Ergi’nin haberdeki yaş detayı yüzünden üzüldüğünü belirtti.
Yazarın Tüm Yazıları