Metrodaki acelecilik

SOĞUK hava en önemli konumuz son günlerde.

Nasıl olmasın ki?
Hava gerçekten çok soğuk.
Hepimizin dilinde en son böyle bir soğuğu ne zaman gördüğümüzle ilgili anekdotlar var.
Herkes yaşıyla mütenasip, hatırladığı en soğuk havaları anlatıyor.
Kimisi 90’lardan dem vuruyor, kimisi 80’lere uzanıyor, kimisi 80 öncesine...
Yaşı daha genç olanlar için verimsiz bir konu bu.
Başkent iklimi sağlı sollu sert rüzgarlar yese de son günlerde güzel şeyler de olmuyor değil.
Alın işte metrolara sonunda kazma vuruluyor.
Her ne kadar o kazmanın sapını hükümet tutsa da, nihayetinde kazmanın vurduğu toprak bizim.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın metrolarla ilgili son dönemdeki açıklamalarına bir büyüteç tutmak gerek.

İRONİK YAKLAŞIM

Yıldırım metroların imza töreninde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in metro inşaatlarıyla ilgili “aceleciliği”ne vurgu yapmaktan geri kalmamış:
“Sayın başkanla rollerimiz değişti. Bir önce bitsin diyenler bizdik. Şimdi de Sayın Başkan ‘bir an önce bitsin’ diyor, Doğaldır Ankaralılar da bunu istiyor.”
Yıldırım’ın nüktedanlığını bilen biri olarak bu sözlere tebessüm etmemek mümkün değil. Toplamda 15 seneyi bulan bir süredir metroları bitiremeyen bir başkan için “aceleci” tanımı oldukça ironik.
Ankara halkını her seçimde metro vaadiyle “oyalayan” Gökçek’in bu seçimlerde atacak barutu kalmadı.
Başkent’in trilyonlarını hayali projelere gömen, bu zihni sinir projelerinin hemen hiç birisini hayata geçiremeyen, üstüne üstlük sohbet ortamlarında ortaya atılan projelere hiç düşünmeden, hesap kitap yapmadan dalan Gökçek’in artık bu konuda söyleyecek sözünün kaldığını da sanmıyorum.
Her ne kadar Gökçek profesyonel, işini bilir bir siyasetçi de olsa, artık metro vaadi çoktan miadını doldurdu.

ALT GEÇİT İNADI

Yıldırım, ayrıca kavşakların, alt geçitlerin, köprülerin Ankara trafiğine fayda etmeyeceğini de söylüyor üstüne basa basa, defalardır.
Hemen yanı başında duran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de dinliyor bunu. Ama Gökçek bu laflara fevri yaklaşacak bir siyasetçi değil şüphesiz. Susar dinler, ama yine bildiğini yapar.
Nitekim aynı Gökçek, geçen ay içinde gerçekleşen bir sohbette Atakule kavşağına, hemen ardından da Yıldız kavşağına alt geçit yapma planlarından vazgeçmediğini açıklıyordu.
Dolayısıyla Gökçek’in Yıldırım’ın sözleri karşısındaki sessizliğine aldanmamak gerek. Belli ki, metro inşaatlarında tutamadığı kazmanın ucunu, bu altgeçitlerde tutmaya çok niyetli.
Yıldırım’ın ders niteliğindeki bu sözlerini hazmeder nihayetinde Gökçek.
Bugüne kadar partisinden ne laflar, ne eleştiriler yedi de “Bana mısın” demedi.
Bunlara mı diyecek?
Yazarın Tüm Yazıları