Metalik detaylarla seksi vurgular yaratın

İhtişamlı ve biraz punk tarzı. Modada kullanılan metalik detaylar, bu kış oynanan bu erkeksi ve güçlü oyunun en önemli parçalarından biri.

/images/100/0x0/55eb4ad2f018fbb8f8b7d08dHeyecan veren tarzınıza renk katan detayları olmasaydı moda bugün ne durumda olurdu acaba? Tarzınızda köklü bir değişiklik yapmasanız bile aksesuvarlarla kendinizi kış için oynanan bu renkli oyunlara dahil etmeyi düşünmez misiniz?

Sezonda, metalik detaylar kıyafetlerle oynanan oyunlarda seksi vurgular yaratmak için kullanılıyor. İhtişamlı ve biraz punk kokan metaller, belki de mükemmel bir elbisede bir stil karmaşası yaratmak ya da kıyafetlerin üzerinde görsel bir egemenlik kurmak için tasarlanıyor.

Nedeni ne olursa olsun kesinlikle dikkat çekiyor. Burada bahsettiğimiz, altın ve gümüş renklerinden tasarlanan aksesuvarlar değil.

Elbiselere, pantolonlara, ayakkabı, kemer ve çantalara eklenen zımbalı efektler, zincirler. Trendlere yön veren tasarımcılardan biri olan Miucci Prada'nın koleksiyonlarını görünce de bu etkinin gerçekten istenirse çok güçlü bir biçimde vurgulanacağını anlıyoruz. O, kış için ceket, palto ve elbiselerinde metal aksesuvarların pırıltısından yararlanıyor. D&G da her zaman olduğu gibi çılgınlıklarını sürdürüyor ve yeni tasarımlarında punk tarzlara metallerle daha fazla ışıltı katıyor.

Her şey bir anda değişecek

Metal aksesuvarlı mantolar ve büyük çivili rugan çantalar, yüksek topuklar, çizmeler, eldivenler, şapkalar... Her şey ama her şey yeni sezonda göz alıcı ve ışıltılı. Bu detayları uygulamak isteyenler içinse kurallar son derece basit: Sadece abartıdan uzak olmak gerekiyor.

Bedeni saran şık bir kalem eteği, dar bir bluz, metal aksesuvarlı, onu açık yüksek topuklu bir ayakkabıyla ya da yıpranmış metal aksesuvarlı deri ceketinizi mükemmel kesimli bir jean pantolon ve seksi bir üstle kombine edebilirsiniz. Sezonun anahtar parçası ise en sade kıyafetlerin bile havasını bir anda değiştiren geniş zımbalı kemerler.

Kasketler için altın sezon

Geçmiş yıllarda esen romantizm rüzgarı, bu kış yerini erkeksi çizgilerle kendini farklı şekillerde ifade eden bir feminenliğe bırakıyor. Yeni sezonda güç ve özgürlüğün altı özellikle çiziliyor. Feminenliğin tanımını yeniden yapan tasarımcılar, keskin hatlarla belirgin hale getirilen siluetlere ekledikleri detaylarda vurgulamak istedikleri erkeksi görünüme ve ihtişamlı zenginliğe dikkat çekiyorlar.

Bu yıl, tarzınıza fark katacak detaylar arasında ön sıralarda yine şapkalar var. Onları kemerler, volümlü çantalar ve uzun çizmeler izliyor. Farklı kültürlerin etkisinde kalan şapka modasında İngiliz tarzı kasketler ve postacı kasketleri kalpaklar, erkeklerin dünyasından alıntı yapılarak modernleştirilen fötr modeller, nakışlar, broşlar ve dantellerle süslenen yün bereler var.

Podyumlarda sergilenen koleksiyonları tamamlayan şapkalar arasında bu kış en çok kasketlerin göz önünde olacağını hatırlatalım. Diesel, yeni sezonda sıra dışı temalarını yün bereler ve kasketlerle tamamlıyor. Erkeksi bir feminenlik taşıyan kasket ve bereler, denim pantolonlar, kısa dar ceketler, uzun çizmeler ve kürk yeleklerle güçlü metropol kadınlarının gardıroplarında baş köşeye yerleşiyor.

EL ÖRGÜSÜYLE ısınmaya ne dersiniz

Ninelerimiz, annelerimiz bizi soğuktan korumak için örgü şişlerini ellerinden düşürmezlerdi. Birbirlerine bakarak değişik modeller çıkarırlardı. Baklava dilimi, Türkan Şoray kipriği... Hazır konfeksiyonun hızla yayıldığı günümüzde bu örgü modellerini duymak artık zor.

Ancak, adeta birer sanat olan el örgüsü ürünler tamamen yok olmuş değil.

Evde boş oturmak yerine üretime katkıda bulunmak isteyen Müge Orakçıoğlu ve Şebnem Sürereker adlı iki ev kadını, el örgüsü giysilere yeniden hayat veriyor. El emeği, göz nuru el örgüsü giysiler, birer tasarım harikası olarak vitrinlerdeki yerini alıyor. Bereleri ve kaşkolları, ister pançoları ve büstiyerleri, isterseniz gece elbiselerini seçin. Canlı renkler ve ilginç modeller, sizi mutlaka farklı hissettirecek.

İnternet aracılığıyla tanışan bu iki ev kadını yine internet sayesinde ürettikleri el örgüsü giysileri Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına satıyorlar. Tabii bütün siparişlere kendilerinin yetişmesi mümkün değil. Kurdukları organizasyonla evde oturan kadınlara el örgüsü işi veriyor, onları tüketici olmaktan üretici konumuna getirmek için çaba harcıyorlar.

sebsurer@gmail.com

sebnem@turkexportgroup.com
Yazarın Tüm Yazıları