Türkiye'nin en iyi köşe yazarları en güzel köşe yazıları ile Hürriyet'te! Usta yazarlar ve gündemi değerlendiren köşe yazılarını takip edin.

Mercimekli bulgur lapası

HAZIRLANIŞI:

Su, mercimek ve bulgur bir tencereye koyulur, pişirmeye başlanır. Pişerken sık sık karıştırılır ve üzerinde oluşan tabaka bir kaşık yardımı ile alınır. Tuz ve biber eklenir, koyulaşınca ocaktan alınır. Bu sırada soğan küp küp doğranır ve yağda kavrulur. Daha sonra kavrulmuş soğan yağından süzülür ve mercimekli bulgur lapasına eklenir. Tavada kalan yağda kırmızıbiber kızdırılır ve tabaklara koyulan lapanın üzerine dökülür.

MALZEMELER:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1/2 su bardağı bulgur

Tuz, kırmızıbiber (süs biberi varsa daha çok yakışır)

1 adet kuru soğan

3 su bardağı su

Kristal zeytinyağı
X

YAZARIN DİĞER YAZILARI