Melekler ve şeytanlar

ÇOK iyi başlamıştı maça Manu.. Rakibinin savunmasındaki boşlukların üzerine iyi gitmiş ve üç net pozisyon bulmuşlardı..

Haberin Devamı

Ama ne Ronaldo ne de Rooney son vuruşu iyi yapamayınca bir türlü öne geçemedi Ferguson’un takımı.. Ve tam Manu maça ağırlığını koymuşken bir ani akında Eto’o ile gelen gol Barça’yı rahatlatmıştı..
İki yıl önce Roma’dakine benzer bir başlangıcı vardı dünkü finalin.. Ama bu Barça üzerine daha çok koymuş ve ayağa pası ezberlemiş bir takımdı artık.. Rakibin baskı yaptığı dakikalarda net fırsat yakalamasına izin vermedi.. Ardından müthiş bir 20 dakika oynadılar.. Manchester taraftarları savunma topu taca attığında bili alkış tutuyordu.. Xavi’nin harika pası ve Pedro’nun santrfor plasesi Barça’yı rahatlattı..

Ferguson’un hataları

Dünyanın en iyi oyuncusu Messi mi Ronaldo mu sorusunu geçen eşleşmede lehine çevirmişti Arjantinli yıldız.. Bu kez karşısına Rooney çıkar gibi oldu.. Tek başına direnişi ve attığı nefis golle.. Ama Messi, Melekler’in yıldızı olarak bu kez Şeytanlar’ı yıkan adam oldu.. Sadece golüyle değil, her hareketindeki inanılmaz rahatlığının dışında, Van der Sar’ı avladıktan sonra hemen önümüzdeki televizyon kamerasının mikrofonuna attığı tekmeyle de içindeki hırsı belgeledi..
2-1’den sonra bir kez daha beraberlik olabilir mi diye baktım.. Ama dünyanın en tecrübeli teknik adamı Ferguson, oğlu yaşındaki Guardiola’nın işini kolaylaştıran taktiğiyle buna olanak bile tanımadı.. Orta sahada ağır ve pas yüzdesi düşük Carrick’in varlığı, hızlı üçgenler, dörtgenler yapan Melekler için bulunmaz nimetti.

Haberin Devamı

Devir hız devri

Barça bütün ofansif güzellikleri sahaya yansıtırken, Şeytanlar Nani gibi uzaktan şutu olan çok önemli bir kozunu yedek oturtuyor, Scholes gibi çabuk ve dikine pas yapan bir yıldızını da oynatmayı düşünmüyordu..
Türkiye’de son yıllarda bir şeyi çok konuşur olduk.. “Futbol şansı, topun sevip sevmemesi” gibi.. Bu deyimler birbirine yakın takımlar için geçerli olabilir, ya da oyun düzeni bir-iki yıldıza bağlı ekipler için.. Ama Barcelonalı Melekler bu tür olasıkları ortadan kaldırmaya başladı.. “Rüya Takım” benzetmesinin bile ötesindeler artık.. Onlar; futbolun şeytanlıklarını, sertliklerini, çirkinliklerini yok etmeye başladılar.
Barcelona gibi bir şehri tüm dünyanın turist merkezi haline getirdiler.. Maç biletlerinin değerini otomobil fiyatlarına yaklaştırdılar.. Manu’lu Şeytanlar devri kapanıyor artık.. Ferguson devri bitiyor.. Devir güzel futbol devri.. Hız devri, pas devri, güzellik devri.. Buna direnen eleniyor artık.. Adı Mourinho da olsa, Ferguson da..

Yazarın Tüm Yazıları