Marsel İlhan örnek oldu

US Open Grand Slam Turnuvası’nın, ön elemelerinde üst üste 3 maç kazanarak ana tabloya çıkmak, tenis severlerimizin canlı izledikleri TED Open veya İzmir Cup gibi challengerlarda şampiyon olmak gibi bir şey.

Marsel İlhan bunu başardı. Ve ana tablonun 1. turunda bu sene Fransa Açık’ta ana tabloda 3. tura çıkan Belçikalı Christophe Rochus’u 5 setlik bir maratondan sonra yenmeyi başardı. Marsel İlhan’ın, US Open’da tek erkekler kategorisinde 2. tura çıkmasının, Türk tenisi için önemli bir dönüm noktası olması gerekir. Grand slam turnuvalarında bir Türk tenisçisinin ana tabloya çıkabilme ümidi ve hayali de böylece gerçekleşmiş oldu. Marsel ayrıca, genç tenisçilerimize mükemmel bir örnek teşkil etmekte. Marsel ve antrenörü Can Üner, çok çalışarak profesyonelliğe inandılar. Şimdi sıra diğer genç tenisçilerimizde.
Marsel bugün ana tablo 2. tur maçını 24 yaşındaki Amerikalı 2.06 metre boyundaki John İsner’e karşı oynayacak. İsner tenis otoriteleri tarafından, başta güçlü servisleri ve file önü oyunuyla kısa sürede dünya zirvesini zorlayacak kapasitede bir tenisçi olarak gösteriliyor.
Yazarın Tüm Yazıları