Mantalite değişmiş

AKÇAABAT Sebatspor maçı gösterdi ki, Fenerbahçe futbol mantalitesini değiştirmiş. Öncelikle çabuk oynuyorlar. Futbolcular egoist değil, her topu ayağına alan 10-15 saniye topla oynamıyor.

Artı hep ileriye oynuyorlar ki, bu çok önemli. F.Bahçe bütün bunları yaparken, ilk golü bulduktan sonra karşılaşmayı da bir yerde antrenman maçına çevirdi.

F.Bahçe eskiden çabuk ve ileri oynamıyordu. Özellikle geri dörtlüsü oyuna katılamıyordu. Daha çok geriye oynanıyor, savunmadaki futbolcular da dan-dun ileriye şişiriyordu. Dün akşam geriden Ümit olsun, Servet olsun, aslında hepsi oyuna iştirak etti. Böylece F.Bahçe’nin topu kullanma şansı da arttı.

Ders alınmış

Tabii F.Bahçe’nin bu oyununda konuk A.Sebatspor’un da önemli rolü vardı. A.Sebat kendi sahasına çekilip bekledi, orta sahada top kullanabilecek oyunculara pres yapmadı. O zaman da F.Bahçe’nin orta sahasında oynayan futbolcuları rahatsız olmadan topu alıp, çabuk ve rahat oynama şansı buldu. Yani rakip F.Bahçe’nin ekmeğine yağ sürdü. F.Bahçe pres yediğinde de böyle oynayabilmeli. Avrupa’daki rahatsızlık da buydu. Real Zaragoza’ya da oyuncularının yeteneksiz oluşundan yenilmedi. O yenilginin nedeni oyun planıydı.

Aurelio ilk defa bu kadar çok rakip 18 içine girdi. Ayrıca Aurelio’nun ‘Al da at’ dercesine verdiği top var ki, işte asist böyle yapılırın örneğiydi. Alex’in attığı frikiği de olağanüstü güzeldi. Anelka olsun, Nobre olsun geriye gelip top aldılar. Çünkü futbolcu oynadığı futboldan keyif almaya başladı.

Oynatırsan oynar

Bu tip maçlarda birinci golü atana kadar zorlanırsınız. Zaten ilk golden sonra da karşılaşma antrenmana döndü. İnşallah F.Bahçe çabuk oynayan Real Zaragoza’dan ders almıştır. İşte tecrübe denilen şey de o, ders almak.

Başta da dediğim gibi önemli olan mantalitenin değişmesi. Bu takım bu anlayışı kolaylıkla oynar, bu beceride ve kapasitede oyuncuları var. F.Bahçe berabere de kalsa, bu oyun anlayışıyla bana göre göz doldurmuştu. Anelka’ya da değinmek istiyorum. Onun için eleştiriler getirildi. Yalnız Anelka sadece Avrupa için alınmadı ve bu ligde de ondan yararlanılacak. Oynamaya da hazır, tabii onu oyuna sokabilirsen.
Yazarın Tüm Yazıları