’İstersen kocam bavulunu alıp sana gelsin’ dedim

Ablacığım; ben 31 yaşında 3 dünya güzeli çocuk annesi, evli bir kadınım.

13 yıl önce annemin karşı koymasına aldırmayıp sevdiğim adama kaçarak evlendim. Ama onunla evlendikten sonra çok acı çektim. Ancak çocukluğumdan beri süregelen annemin dayaklarının acısı yoktu hiç değilse. Ancak eşim de bir kumar hastası... Sürekli kumar oynayıp bizi çok zor duruma düşürdü. Öyle ki elektrik faturalarını ödemeyip, karanlıkta kaldığımız aylar oldu. Bu yıllar içinde muazzam bir borcun altına girdik. Öyle gün oldu ki, komşularımız benim ve çocuklarımın karnını doyurdu. Sonunda ben de eşimle birlikte oynamak üzere onun yanına masaya oturdum. Azarlasa da gitmedim. Mücadele ettim. "Sen oynarsan ben de oynarım" dedim. Baktı ki herkese rezil oluyor, beni de vazgeçiremiyor, o vazgeçti. Çalıştım, çabaladım, onun da çalışmasını sağladım, para kazanmaya başladık. Borçlarımızın büyük bir kısmını ödedik. Ben de sabah 6, akşam 6 çalışıyordum. Bir gün şeytan dürttü, cep telefonunu karıştırdım. Gelen mesajlardan çalıştığı iş yerinde, bir sekreter kızla ilişkisi olduğunu anladım. Kız ona aşk mesajları atmıştı. Sordum inkar etti. Kalktım gittim, kızı buldum, ona "Kızım bunu paralı bir şey sanıyorsan yanılıyorsun, borçları çok, onu ödemeye çalışıyoruz, eğer istersen bavulunu alsın, sana gelsin..." dedim. "Ailen böyle evli bir erkekle olduğunu öğrense ne yapar, bir düşün istersen" dedim. Eşimin de başka bir işe girmesini sağladım. Her şey normale döner gibi oldu. Ama çocuklar, babalarının kendileriyle hiç ilgilenmemesinden şikayetçiler... "Babamdan ayrıl, artık kavgalara katlanamıyoruz" diyorlar. Özellikle de kızım, büyük stres altında. Eşimin ailesi, baştan beri, beni modern bulmuş, istememişlerdi. Doğru! Onlar gibi değilim. İşte bu sayede ailemi ayakta tutmayı başardım, belimizi doğrulttuk. Aslında bunca mücadeleden sonra eşimi kaybetmek istemiyorum. Ama çok yoruldum, çektiğim sıkıntılar beni mahvetti. Özellikle de çocuklarım için üzülüyorum. Memlekete, aileme yazdım, gelip bir ilgilensinler, diye. Ama onlar dedikodudan başka şey bilmezler... Ne yapacağımı bilmiyorum, bu yüzden sana akıl danışayım dedim.

RUMUZ: BENİM MÜCADELEM

Kızım, bana sorarsan hiç kimseden akıl almaya muhtaç değilsin. Uzun mektubunu biraz özetleyip yayınlıyorum. Çünkü pek çok kadının senin yaşadıklarından ders alabileceğini düşündüm. Ayrıca sendeki bu inanılmaz mücadele gücüne ve böylesine ayaklarının üzerinde durabilmene hayran kaldım. Senin yerinde birçok kadın pes eder, acılar içinde yıkılır, hiç değilse bunalıma düşebilirdi. Sen bir yandan eşinin kumar tutkusu, çapkınlıklarıyla, bir yandan ailelerinizle, bir yandan da maddi sıkıntılarla boğuşmuş, yuvanı toparlamayı başarmış, çalışıp çabalayıp, eşinin borçlarını ödemiş, çok başarılı bir kadınsın. Tüm yüreğimle seni kutlarım. Bundan sonra da hiç kimseye muhtaç olmadığını bilmelisin. Sen hem akıllı hem de gerçekten güçlü bir insansın. Eşine gelince... Onu yeteri kadar çektiğini düşünüyorum. Onun için verdiğin mücadeleye rağmen arkandan dolap çeviren, seni aldatan, çocuklarına ilgi göstermeyen, senin ve onların da hayatını zindan eden bu adama katlanma artık. Bırak kime isterse gitsin... Mutlaka yanında bir erkek istiyorsan, onu da bulursun, merak etme. Hatta çocuklarına ve sana huzur verecek bir erkek de çıkabilir karşına... Çıkmasa bile senin kimseye ihtiyacın yok kızım. Kendine güven yeter...

Sevdiğim adamın tanıştırdığı kişilerle ilişkiye giriyorum

Canım ablam, sen herkese yol gösterirsin lütfen bana da yardım et... Ben 18’inde körpecik ve maddi durumu pek iyi olmayan bir kızım. Her genç kız gibi benim de yaşım itibariyle karşı cinse karşı yoğun duygular yaşama ihtiyacım fazla... Etrafımdaki gençlerle yakınlık kurmaya başladım. İşte başıma ne geldiyse bundan sonra geldi. Mahallemizden çok yakışıklı bir gençle ilişkim oldu. Yaklaşık 4 ay kadar çıktık ve ona deli gibi aşık oldum. Her şey rüya gibiydi ve gençlik dürtüsüyle tamamen ona ait oldum. İlişkimiz devam ederken sevdiğim genç beni yakın bir arkadaşıyla tanıştırmak istedi. Bundan çok mutluluk duymuştum. Oysa onun bana karşı bakışlarında bir gariplik vardı. Bir gün hep beraber o arkadaşının evinde toplandık. Sevdiğim genç beni bir odaya götürüp, onu gerçekten sevip sevmediğimi, onun için her şeyi yapabilir miyim, diye sordu. Ben de elbette çok sevdiğimi ve onun için her şeyi yapacağımı, söyledim. O zaman bana, "Bunu ikimiz için yap, zengin olup evleneceğiz" dedi. O anda arkadaşını odaya çağırıp ondan yüklüce bir para aldı ve odadan çıktı.

O anda arkadaşı gözlerimin içine bakıp bana "Soyun", dedi ve soyundum ablacığım. Gereken neyse yaşandı. Şaşkındım ama ondan da ister istemez etkilenmiştim. O günden sonra hayatıma, sevdiğim adamın getirdiği ve beraber olduğum birçok insan girdi. Bu şekilde maddi durumumuz çok iyileşti. Onu hálá çok seviyorum ama ağrıma giden bir gün sevdiğimi o erkek arkadaşıyla öpüşürken yakaladım. Ben onu bu kadar çok severken, her istediğini itirazsız kabul ederken bunu bana nasıl yapar? Acaba aralarında gerçekten bir ilişki var mı? Ben onu düzgün karakterli biri olarak benimsemiştim, ama sence farklı bir cinsel tercihi olabilir mi? İnanmak istemiyorum ya, ablacım yine de kafam çok karışık. Lütfen yardım et.

RUMUZ: ÇARESİZİM

Aman kızım, bu adamın neresi düzgün karakterli? Sanırım aşk senin gözünü kör etmiş. Yahu seni resmen satıyor bu adam! Para kazanmak ve seninle evlenebilmek adına seni kullanıp üzerinden para kazanıyor. Dünyanın en aşağılık işini yapıyor kısacası. Sen de hálá düzgün adam, diyorsun. Böyle bir adam farklı cinsel eğilimleri olsa ya da olmasa ne fark eder... Seni her şekilde kandıran bu adamın bir de erkek sevgilisi olması mı seni üzüyor? Nasıl oluyor da adamın seni resmen sattığının farkına varamıyorsun. "Durumumuz düzeldi artık, iyi para kazanıyoruz", derken, hiç mi bunun ne kadar kirli bir para olduğunu düşünmüyorsun?

Evet; 18’indesin... Çok gençsin ve çok tecrübesizsin hayat hakkında. Aşk ve sevgi konusunda da hiç deneyimin yok... Birkaç mahalle delikanlısıyla yaşadığın flört sana tecrübe mi kazandırdı sanıyorsun? Lütfen aklını başına topla, bu adamdan hemen kurtul, tabii bu çirkin yaşamdan da... Ailene sığın, oradan ayrıl. Bu olaylara sırtını dön. Yoksa kendini sokaklarda buluverirsin kızım ve hem beni hem de aileni çok üzersin.
Yazarın Tüm Yazıları