Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Bristol-Myers Squibb Mucizesi

Bu benim için bir ilk. Hem de kocaman ve muhteşem ve çok anlamlı bir başlangıç. O yüzden çok sakin olmalıyım, tane tane anlatmalıyım.

Haberin Devamı

Hani ben yardım amaçlı koşuyorum ya, hani ADIM ADIM Oluşumu’nun Türkiye’de bir ilk olduğunu, Avrupa ve Amerika’da bu işin inanılmaz bir boyutu olduğunu, insanların spor aracılığıyla rekor seviyede bağışlara imza attığını, insanların, kurumların, koca şirketlerin spor aracılığıyla farkındalığa davet edildiğini yazıp anlatmaya ve bunu bizde de yaygınlaştırmaya çalışıyorum ya. Hani bu konuyla alakalı binlerce e-posta gönderip, yazıp, koştuğum kilometreleri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı için bağış topluyorak koşuyorum diyorum ya... İşte o gönderdiğim bağış mektuplarımdan biri de Bristol-Myers Squibb’in İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Müdürü Göknil Akça’ya gitmişti. BMS onkoloji, hepatit, merkezi sinir sistemi, kardiyovasküler ve metabolizma hastalıklarına odaklanmış dev bir biyofarmasötik ilaç şirketi. İkna etmesi en zor şirket türü, çokuluslu kurumsal şirketlerdir. Hele de bağış gibi hukuksal anlamda da son derece hassas konular sözkonusu olunca inanılmaz zorlarlar insanı. Ama Göknil çetin ceviz bir Türk kadını. Dayanıyor Genel Müdür Asistanı Tüten Yolukar ile birlikte BMS Türkiye Genel Müdürü Chris Stijnen’in kapısına. Chris yardım amaçlı koşu nedir çok iyi bildiği için olaya sıcak bakıyor. Allah’ım ne şanslıyım ben! BMS, TEGV’ i didik didik ediyor. Bir sürü evrak istiyorlar, bir dolu soru soruyorlar, deliler gibi araştırıyorlar. TEGV inanılmaz şeffaf bir yapıya sahip. Gidin sorun ne sormak isterseniz anında hesabını verirler. BMS Yönetimi tatmin oluyor. Ama süreç birkaç hafta sürüyor. Nasıl zor dayandım nasıl zor, anlatamam size bu süre boyunca. Üstelik bu sene BMS 15. yılını kutlayacak. Anlamlı bir şey yapmak istiyorlar, onlar da.Türkiye’de tam 185 çalışanları var. Onay alınıyor. Karar çıkıyor: “Yonca 15km yi TEGV için, çocukların eğitimi için, 1 Çocuk Değişir Türkiye Değişir kampanyası için koştu ya, biz de 185 çalışanımız adına 185 çocuğun eğitimine destek olacak kadar bağış yapacağız şirketimiz adına.” diyor BMS.

Haberin Devamı

Evet, Bristol-Myers Squibb TAM 185 çocuğun eğitimine yetecek kadar bağış yaptı TEGV’e. Ben 1 çocuk için de koşarım diye yola çıkmıştım ama, hayallerimin ucu hep kurumsal dev bağışlara uzanıyordu, ve oldu en sonunda.

Haberin Devamı

Avrasya’da TEGV için 15km koştum ve BMS’in yaptığı bu boyuttaki İLK kurumsal bağışımla birlikte toplam 467 çocuğun eğitimine katkım oldu. 467 çocuk!

Sizce bundan daha mutlu bir haber olabilir mi bana? Olamaz. Hele bir de bu işte ikinci bir mucize var ki.. o da kaldı Pazartesi yazıma.

Yonca

“minnettar”

 

Chris Stijnen/images/100/0x0/55eb24a2f018fbb8f8ae0c0b

Bristol-Myers Squibb Mucizesi
Hollandalı. 1993’den beri 3 çocuğu ve eşiyle beraber Almanya’dan Vietnam’a, oradan Endonezya’ya derken, 2008’de Türkiye’ye tayin olmuş. BMS Türkiye Genel Müdürü olarak İstanbul’da yaşıyor. İstanbul’a hayran çünkü; “Avrupa’ nın tüm olanaklarını yaşarken Doğunun tüm baharatlarını da tadıyorum. Üzerine böylesi zengin bir tarih! insan daha ne ister!” diyor. Ailecek Türkiye’nin gezmedik yerini bırakmamışlar. Çeşitliliğimize, renklerimize hayran. Avrasya koşusuna oğluyla beraber Tarabya-Sarıyer arasında koşarak hazırlanmışlar. Baba-oğul ikisinin de hedefi 15km’yi 90 dakika içinde bitirmekmiş. Ama 15 yaşındaki oğlu, 15km’yi 87 dakikada bitiren Chris’i sollayıp, 80 dakikada koşarak geçmiş. Eşi de, kızlarını alıp halk koşusuna katılmış. Chris daha önce Vietnam ve Endonezya’da yardım amaçlı koşmuş. Yardım amaçlı koşu nedir çok iyi biliyor. Kansere farkındalık yaratmak adına yapılan o meşhur Terry Fox koşusuna da katılmış hatta. O yüzden şirketlerinin Türkiye’deki 15.yılını kutlarken TEGV’i destekleme fikri, Türkiye’ye olan minnetlerini dile getirmek için doğru bir olanak olarak çıkmış karşısına. BMS’nin 185 çalışanı adına, 185 çocuğun eğitimine katkıda bulunarak başlayıp; bundan böyle her çalışanın 1 çocuğa destek olmasına önayak olmak amacında.

Yazarın Tüm Yazıları