Listeli gazeteci aktarıyor!

BATTI balık yan gider, madem ki ‘iyi saatte olsunlar’ o ipi ilk çekilecek yirmi beş ‘vatan haini gazeteci’ (!) listesine bendenizi de baştan katmak alicenaplığında bulunmuş, eh bundan sonra ağzımla kuş tutsam nasılsa paçayı kurtaramayacağım.

Boynum kıldan ince, dolayısıyla her zamanki ‘münafıklığıma’ devam edeyim.

Hadi, siz ‘iyi saatte olsunlar’ bu yazıyı da ‘kara kaplı defter’e ekleyerek dosyamı şişirip, fişimi uzatırken, ben bari okuyuculara aşağıdaki pasajları aktarayım.

Ama kasten, satırları nereden aldığımı bir sonraki paragrafta söyleyeceğim.

* * *

İSLAMCILIĞA karşı savaşımı desteklemek ve askeri, stratejik ve iktisadi işbirliğini güçlendirmek kaydıyla, şimdi Türk Kemalistlerle AB demokratlarının her zamankinden çok ortak çıkarı, Türkiye’yi Avrupa dışında tutmaktır’ (S.392)

‘Orduya ve ortodoks Kemalist güçlere getirilecek böyle bir destek (?) anti-demokratizme açık çek anlamına gelmese bile, orta yol bulunabilir’ (S.387)

‘Aşağı yukarı askerlerin yöneteceği ve Brüksel’le yakın ortaklığa rağmen dışarıda kalacak Kemalist bir Ankara, AB’in çelişkili biçimde Türk ordusundan daha hoşgörülü baktığı İslamcılığa karşı daha güçlü savaşacaktır’ (S.386)

* * *

EY okuyucu, tahrifat yaptığım sanılmasın diye kasten sayfa numaralarını da zikrettiğim ve motamot tercüme ettiğim yukarıdaki cümleleri sizce nereden aldım?

Hayır hayır, ‘ordu göreve’ diye bağıran ‘Saddamcı Atatürkçü’lerden değil!

Bunları, ‘Türkiye Avrupa’da? İslamcı Bir Truva Atı mı?’ başlığıyla Paris’te yeni piyasaya çıkan ve Alexandre Del Valle imzasını taşıyan kocca ciltten aldım.

Şu sıra her kitapçının ön tezgahında ‘yok satan’ 462 sayfalık bu ‘eser’ (!), Ankara’nın AB üyeliğini önlemek için Fransa’da ‘kamuoyu’ oluşturmayı hedefliyor.

Ve, hani Cumartesi günü değindiğim ve bizim ‘statüko zaptiyesi ulusalcılar’la aynı kaba def-i hacet eylediğini söylediğim Fransevi ‘egemenciler’ var ya, işte yukarıdaki ‘nezih politolog’ (!) numunesi de onların arasında yer alıyor.

* * *

ÖYLE ve nitekim, açıkça ‘Hıristiyan Avrupa’ fikrini savunan; İslam alemine karşı Huntington’un ‘uygarlıklar çatışması’ teorisini vaaz eden; geçmişin ‘Türk geliyor’ korkutmasını neşterleyen bu Del Valle Efendi, iktidardaki UMP partisi içinde ‘egemenci’ kanatı temsil eden Charles Pasqua’nın ‘ideolog’luğunu (!) yapıyor.

Yukarıdaki türden daha onlarca alıntı aktarabilirim ama yerim yok?

Her halükarda, yanlış bilgilendirme de yapan ırkçı kitabın ana teması şu:

‘Türkiye Avrupalı değildir ve olamaz. AKP’nin ılımlı İslamı ise yalandır.

Bunu avanak Brüksel’den daha iyi gördüğü için AB’yi istemeyen Türk ordusu ve Kemalistler İslamcılığa karşı en iyi mücadeleyi yürütür.

Üstümüze vazife değil, Ankara’ya da
‘şarkta muteber’ demokrasi yeter.

Kemalist orduyu destekleyim ve de asla Türkiye’yi aramıza almayalım’.

Zaten, kalemi sırf mugalataya çalışan Mösyö Alexandre Del Valle bir yandan sahte demokratlık oynarken; diğer yandan da, ülkemizin Avrupa’dan dışlanması için, bizim ‘statüko zaptiyesi ulusalcılar’ın tüm argümanlarını teker teker kullanıyor.

Açıkçası, Paris’teki herifçioğlu Ankara’daki ‘iyi saatte olsunlar’a dayanıyor.

* * *

VE tekrar ey okuyucu, yukarıdaki satırların yorumunu sizlere bırakıyorum.

Sonra da, ey ‘iyi saatte olsunlar’, ipi ilk çekilecek yirmi beş ‘vatan haini’ (!) gazeteci listeme bunları eklerken, aynı satırlara sizlerin ne dediğini merak ediyorum.
Yazarın Tüm Yazıları