GeriSebze Yemeği Tarifleri Yerelmalı ve patatesli sufle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yerelmalı ve patatesli sufle tarifi

Yerelmalı ve patatesli sufle tarifi

Sufle denince akla genellikle çikolatalı ya da peynirli sufleler de geliyor ancak patates ve yerelması gibi kök sebzelerle de nefis sufleler yapmak mümkün. Siz de evinizde böyle bir sufle yapıp et yemeklerinin yanında ya da çay saatlerinde servis etmek isterseniz malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2-3 adet patates
  • 250 gram yerelması
  • 1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 mililitre süt
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Yerelmalı ve patatesli sufle tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri ve yerelmalarını soyup haşlayın ve püre haline getirin.

Püreyi soğumaya bırakın.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

Diğer yanda cevizleri toz haline gelene kadar blender’dan geçirin.

Tereyağının yarısını eritip sufle kalıplarını yağlayın.

Kalıpların içini toz cevizle kaplayın.

Tereyağının diğer yarısını tavada eritin.

Unu içine ekleyip kavurun.

Sütü de ekleyip kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Soğuyan pürenin içine yumurta sarılarını ekleyip çırpın.

Ocaktaki beşamel sosun içine baharatları ve peyniri ekleyin.

Karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Yumurta beyazlarını da köpük gibi olana kadar çırpın.

Püreye önce beşamel sosu ardından da yumurta beyazlarını ekleyip söndürmeden karıştırın.

Malzemeyi yağlayıp cevizle kapladığınız kalıplara bölüştürün.

Sufleleri fırına verip 12-18 dakika kadar pişirin.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun…