GeriZeytinyağlı Tarifleri Vişneli Yaprak Sarması Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vişneli Yaprak Sarması Tarifi

Vişneli Yaprak Sarması Tarifi

Taze ya da dondurulmuş vişneleri en güzel şekilde kullanmanın başka bir yolu olan vişneli yaprak sarması, damak çatlatan tadıyla MasterChef yarışmasında yeniden yorumlanıyor. Şık davetlerinizde ya da akşam menülerinizde baş sırada yer verebileceğiniz mezelerden olan MasterChef vişneli yaprak sarması tarifi ve yapılışı hemen aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram sarma yaprağı
  • 5adetorta boy kuru soğan
  • 2su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 300 gram vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
  • 3/4su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı vişne suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 4 dal dereotu
  • 1 adet orta boy limon

Vişneli Yaprak Sarması Tarifi Nasıl yapılır?

Asma yapraklarını bol suda yıkayıp fazlalıklarını süzdürdükten sonra kısık ateşte haşlayın.

Sonrasında haşlama suyunu da iyice süzün ve sap kısımlarını koparıp soğuması için ayrı bir kenarda bekletin.

Kuru soğanları küp küp doğrayın.

Zeytinyağının yarısını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın.

Doğranmış kuru soğanları yumuşayıp hafif bir renk alana kadar orta ateşte kavurun.

Dolmalık fıstık ve soğuk suda bekletip suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini kısa bir süre kuru soğanlarla birlikte kavurun.

Bol suda yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri de ekleyip kısık ateşte kavurun.

Sıcak su ve vişne suyu ekleyip hazırladığınız iç harcı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirin. Sonrasında kapağı kapalı tencerede demlendirin.

Sarma harcına nar ekşisi, kalan zeytinyağı, tuz, toz şeker, karabiber, yenibahar, tarçın, kuru nane ve ayıklandıktan sonra incecik kıyılmış dereotunu ekleyin ve harmanlayın.

Sarma yapraklarını tek tek mutfak tezgahına açın. İç kısmına dolu dolu bir tatlı kaşığı kadar iç harç yayıp bir adet çekirdeksiz vişne yerleştirin.

Kenar kısımlarını içe doğru katlayıp her bir yaprağı rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız sarmaları tek sıra halinde tencereye dizip aynı işlemi sarma yaprakları bitene kadar tekrarlayın.

Kalan çekirdeksiz vişne taneleri, incecik dilimlenmiş limon ve kalan birkaç adet asma yaprağını sarmaların üzerine örtün.

Ağırlık yapması ve yaprakların açılmaması için üzerlerine bir servis tabağı kapatıp sarmaların kenar kısımlarından görünecek kadar sıcak su ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirin.

Vişneli yaprak sarmasını arzuya göre ılık ya da soğuk olarak üzerlerine sızma zeytinyağı gezdirip servis edin. Afiyet olsun...