GeriÇorba Tarifleri Tom kha gai tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tom kha gai tarifi

Tom kha gai tarifi

Tom kha gai, Tayland mutfağına ait çok ünlü bir çorba. Tavuk suyu ve Hindistan cevizi sütüyle yapılan tom kha gai, zor ve farklı bir tat gibi görünebilir ama tadarsanız çok beğeneceğiniz eminiz. Sizin için evde tom kha gai yapmanın en pratik tarifini hazırladık. İşte malzemeler ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 50 gram mantar
  • 1 adet misket limonu
  • 3 yemek kaşığı balık sosu
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
  • 1 parça zencefil
  • 2 adet acı chili biberi
  • 3-4 adet misket limonu yaprağı
  • 2 tutam limon otu
  • 1 adet domates
  • 1 dal taze soğan
  • 3-4 dal kişniş

Tom kha gai tarifi Nasıl yapılır?

Hindistan cevizi sütünü tencereye alın.

İçine ince doğradığınız biberleri ekleyip yüksek ateşte kaynatın.

O esnada tavuğu küp küp doğrayın.

Zencefili incecik kıyın.

Limon otunu, misket limonu yapraklarını ve kişnişi ince ince doğrayın.

Yeşillikleri de çorbaya ekleyip pişmeye devam edin.

Domatesi küp küp, mantar ve taze soğanları da ince ince doğrayın.

Bu malzemeleri de çorbaya ekleyip birkaç dakika daha kaynatın.

Misket limonunun suyu ile balık sosunu da ekleyin.

Kıvamı çok koyu olursa ya da çok acı olursa biraz Hindistan cevizi sütü ilave edebilirsiniz.

Servis ederken üzerini kişniş yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…