GeriZeytinyağlı Tarifleri Taze fasulye borani tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taze fasulye borani tarifi

Taze fasulye borani tarifi

İran ve Azerbaycan gibi komşu ülkelerin mutfaklarında da geniş bir yer tutan borani genel olarak tencerede kavrulduktan sonra yoğurtla servis edilen sebzelere verilen isim. Ispanak, pazı, kabak borani denince akla ilk gelen sebzeler. Biz bu kez taze fasulyeleri kullanarak bir borani yaptık. Hatta üzerine de kırmızı pul biberli yağ gezdirdik. Öyle nefis oldu ki siz de deneyin diye tarifini de hemen yazdık.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Servisi için:

  • Zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber

Taze fasulye borani tarifi Nasıl yapılır?

Taze fasulyeleri güzelce yıkayıp süzün.

Uç kısımlarını kesip parmak boğumu büyüklüğünde doğrayın.

Soğanı yemeklik doğrayıp fasulyelerle birlikte tencereye alın.

Zeytinyağı ve tuzunu da ilave edip 7 dakika boyunca kavurun.

Soğanların rengi iyice değişince tencereye suyu ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın.

Suyu tamamen çekilene kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.

Fasulyeleriniz pişince servis tabağına alın. 

Bu sırada sarımsaklarınızı rendeleyin ve süzme yoğurtla karıştırın.

Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu fasulyelerin üzerine gezdirin.

Küçük bir sos tenceresinde zeytinyağı ve pul biberi karıştırıp, kızdırın.

Hazırladığınız yağlı sosu da yoğurdun üzerine gezdirip hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.