GeriTatlı Tarifleri Supangle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Supangle tarifi

Supangle tarifi

Supangle en sevilen sütlü tatlıların başında geliyor. Her kaşığında ayrı bir keyif veren bu nefis tatlının yapılışı da çok kolay. Özellikle çikolatalı tatlı sevenlerin vazgeçilmezlerinden biri olan supangleyi, içerisine kek ilave ederek de hazırlayabilirsiniz. Peki supangle nasıl yapılır? İşte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3,5 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 3/4 su bardağı toz şeker

Supangle tarifi Nasıl yapılır?

Süt, kakao, toz şeker ve unu bir tencereye alın ve iyice çırpın.

Homojen hale gelen karışımı muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.

İstenilen kıvama gelince kaselere paylaştırın ve soğuması için bekletin.

Dilerseniz üzerini Antep fıstığı, damla çikolata ve fındık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...