GeriMutfak Tüyoları Sofraların her daim vazgeçilmezi... Zeytinyağlı yaprak sarması nasıl yapılır? İşte yaprak sarması tarifi ve malzemeleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sofraların her daim vazgeçilmezi... Zeytinyağlı yaprak sarması nasıl yapılır? İşte yaprak sarması tarifi ve malzemeleri

Sofraların her daim vazgeçilmezi... Zeytinyağlı yaprak sarması nasıl yapılır? İşte yaprak sarması tarifi ve malzemeleri

Yaprak sarması, her zaman sofraların vazgeçilmezi. Etli ya da etsiz olarak hazırlanan yaprak sarması sararken çok doldurmamaya dikkat etmekte fayda var. Böylece sarmaların patlaması da engellenir. İncecik sarılan ve bulgur ya da pirinçle hazırlanan sarmaları yemeye doyamayacaksınız. Peki Zeytinyağlı yaprak sarması nasıl yapılır? İşte yaprak sarması tarifi ve malzemeleri...

Osmanlı mutfağının en sevilen lezzetlerinden yaprak sarma, yoğurt ile servis edildiğinde ayrı lezzetli oluyor. İster pirinçle isterseniz bulgurla hazırlayabileceğiniz sarmalar sofralara çok yakışıyor. Eğer denemek isterseniz, zeytinyağlı yaprak sarma tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA TARİFİ

MALZEMELER:

250 gram taze yaprak
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
1 kaşık domates biber karışık salça
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz

Sofraların her daim vazgeçilmezi... Zeytinyağlı yaprak sarması nasıl yapılır İşte yaprak sarması tarifi ve malzemeleri

YAPRAK SARMASI NASIL YAPILIR?

Pirinci sıcak suda ıslattın 30 dakika kadar bekleyin ve süzün.

Soğanı ve maydanozu yemeklik doğrayın.

Pirinç, soğan, salça, tuz ve baharatları geniş ve derin bir kaba alın ve harmanlayın

Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip rulo şeklinde sarın.

Tencereye dizip, üzerine bir tabak kapatın.

2 su bardağı ılık su ilave edip, ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.

Afiyet olsun...

False