GeriMutfak Tüyoları Simit kebabı tarifi ve malzemeleri: MasterChef simit kebabı nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Simit kebabı tarifi ve malzemeleri: MasterChef simit kebabı nasıl yapılır?

Simit kebabı tarifi ve malzemeleri: MasterChef simit kebabı nasıl yapılır?

Gaziantep'in sevilen kebap türlerinden simit kebabı tarifi detayları merak ediliyor. MasterChef simit kebabı nasıl yapılır izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bu lezzetin içindeki sarımsağa borçlu olan simit kebabı, evde kolayca hazırlanıp fırında pişirilebilir. Peki, MasterChef simit kebabı nasıl yapılır? İşte, evde kolay simit kebabı tarifi ve malzemeleri...

Şişle hazırlanan simit kebabı, Adana kebabına benzerliğiyle biliniyor. Simit kebabının bir diğer özelliği de şişte şekillendirilmesi ama şişin üzerinde pişirilmemesidir. Bu damak çatlatan tarif MasterChef programıyla merak edilenler arasında yerini aldı. Peki, MasterChef simit kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, simit kebabı tariifi detayları...

SİMİT KEBABI MALZEMELERİ

750 gram kebaplık kuzu kıyma

1 adet rendelenmiş kuru soğan

2-3 diş sarımsak

1,5 çay bardağı köftelik bulgur

2 çorba kaşığı acı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı kimyon

Karabiber

Tuz

Servis için:

Domates ve biber

SİMİT KEBABI NASIL YAPILIR?

Bir kabın içine bulguru alın ve üzerini az geçecek kadar sıcak su koyun.

Bulgur şişene kadar bekleyin.

Şişen bulguru kıymaya ekleyin.

Diğer malzemeleri ekleyip, ara sıra elinizi ıslatarak yoğurmaya devam edin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Yoğurduktan sonra harçtan parçalar kopararak şekil verin ve kebap şişine geçirin.

Şişi, etin içinden çekerek çıkarın ve kebapları yağlı kağıt üzerine dizin.

Domates ve biber dilimlerini sıralayın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Sıcak servis yapın. Afiyet olsun...

False