GeriTatlı Tarifleri Şekerpare tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şekerpare tatlısı tarifi

Şekerpare tatlısı tarifi

Kolayca yapabileceğiniz bir şekerpare tatlısı tarifi mi arıyorsunuz? Tatlınız şerbetini iyice çeksin tadına doyum olmasın mı istiyorsunuz? O zaman sizi hemen tarifimize alalım. Bu pratik şekerpare tatlısının yapılışı çok basit ve özellikle servis etmeden önce bir gece bekletirseniz sonuç çok lezzetli oluyor. Çok fazla uğraşmadan yapabileceğiniz şekerpare tatlısının tarifi hemen aşağıda... Şimdiden afiyet olsun!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tuzsuz tereyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Şekerpare tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Şeker ve suyu bir tencerede karıştırın.

Kaynamaya başladıktan 6-7 dakika sonra içine limon suyunu ilave edin.

Kısa bir süre daha ocakta tutun ve altını kapatın.

Tereyağını yoğurma kabına alın.

Yumurtalardan birinin sarısını ayırın. Diğerlerini tereyağına ilave edin.

Un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.

Unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin ve önceden yağladığınız tepsiye dizin.

Ayırdığınız yumurta sarısını hamurların üzerine dizip çatalla çizgi yapın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp tatlıları üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkarıp kısa bir süre dinlendirdiğiniz tatlıların üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek dökün.