GeriÇorba Tarifleri Salçalı tavuk çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Salçalı tavuk çorbası tarifi

Salçalı tavuk çorbası tarifi

Tavuk çorbaları sofralarımızda genelde beyaz renkli ve terbiyeli oluyor ama tavuk aslında o kadar esnek bir malzeme ki farklı şekillerde de yapılabilir. Örneğin sarımsak ve salçayla lezzetlenen bu tavuk çorbası, değişik bir lezzet arayışınıza kolayca cevap olabilecek nitelikte. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan tarifimize geçelim. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet tavuk budu
  • 6 su bardağı su
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane
  • Tuz

Salçalı tavuk çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları 6 su bardağı suda haşlayın, suyunu süzüp daha sonra kullanmak için kenara alın.

Tavukların etlerini ayıklayıp didikleyin ve onları da kenara alın.

Sarımsağı ince ince kıyın.

Sıvı yap ve tereyağı tencerede kızdırın.

Sarımsakları ilave edip kavurun.

Salçayı da ilave edip sarımsaklarla birlikte kavurmaya devam edin.

Karabiber, nane ve pul biber ilave edin.

Son olarak unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

Ardından tavuk suyunu topaklanmaması için yavaş yavaş ekleyip hızla karıştırın. (Kıvamı koyu olursa ekstra su ekleyebilirsiniz.)

Kaynayana kadar pişirin.

Tavuk etlerini de çorbaya ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın.

Son olarak tuzunu ilave edin ve karıştırıp çorbanızı servis edin. Afiyet olsun…