GeriÇorba Tarifleri Salçalı mercimek çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Salçalı mercimek çorbası tarifi

Salçalı mercimek çorbası tarifi

Mercimek çorbası ufak değişikliklerle çok farklı lezzetlere kavuşabiliyor. Sebzelisi, unlusu, kremalısı derken geldik salçalı mercimek çorbasına. Tavuk ya da et suyuyla yapıldığında çok daha lezzetli olan ve tadan herkesin çok beğeneceği salçalı mercimek çorbası tarifimiz aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 su bardağı tavuk ya da et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Salçalı mercimek çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Mercimekleri yıkayıp süzün.

Soğanı yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.

Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Salçayı ilave edip onu da birkaç dakika kavurduktan sonra mercimekleri tencereye alın.

Üzerine tavuk suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin.

Mercimekler açılıp yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

Mercimekler pişince çorbayı blender’dan geçirin.

Çorbanız hazır. Eğer kıvamı koyu geldiyse biraz sıcak su ekleyip bir taşım daha kaynatabilirsiniz. Afiyet olsun…