GeriMutfak Tüyoları Poşe yumurta nasıl yapılır? İşte poşe yumurta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Poşe yumurta nasıl yapılır? İşte poşe yumurta tarifi

Poşe yumurta nasıl yapılır? İşte poşe yumurta tarifi

Poşe yumurta nasıl yapılır sorusunun yanıtı yemek yapmayı seven vatandaşlar tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Etin üstüne patlatılarak akıtılan bir poşe yumurta sofralara oldukça güzel lezzet katabiliyor. Peki, poşe yumurta nasıl yapılır? İşte poşe yumurta tarifi.

Poşe yumurta, basit bir biçimde kabuksuz haşlanmış yumurta olarak tanımlanabilir. Poşe aynı zamanda bazı balıklar ve meyveler için de tercih edilebilir.

Poşe yumurtanın beyazının tam pişmiş olması sarısının ise akışkan olması gerekir. Aklarının dağılmaması en önemli detaylardan biridir.

Yağsız pişmesi nedeniyle, diyet listelerinin de aranan tariflerinden biri olan poşe yumurta, düşük kalorili protein arayanlar için ideal bir alternatif. 

Poşe yumurta yapımında dikkat edilmesi gerekenler

- Poşe yumurta için kullanılacak olan yumurtaların tazeliğine dikkat etmelisiniz. Yumurtayı elinize alıp içini salladığınızda içi sallanmıyorsa bu yumurtanızın taze olduğunun işaretidir.

- Poşe yumurta pişireceğiniz suya biraz tuz ve sirke eklemelisiniz.

- Yumurtayı pişirirken direkt suya kırmak yerine önce bir kaseye kırmalı sonra yavaşça suya bırakmalısınız.

Poşe yumurta pişirmek için tencere içine yaklaşık 4 parmak su ilave ederek kaynamaya bırakın. Su kaynadığında altını kısarak fokurdamasını önleyin. İçine yaklaşık 2 kaşık sirke ve biraz da tuz ilave ettikten sonra yumurtaları bir kase içerisinde kırarak yavaşça suya bırakın. 3 dakika kadar pişireceğiniz yumurtayı kevgir yardımı ile çevirerek pişirin. Böylece yumurtanın beyazı dağılmayacaktır. Yuvarlak ve opak bir kıvama gelen yumurtayı kevgirle dikkatlice aldıktan sonra kağıt havlu üzerinde suyunu alıp servise hazır hale getirebilirsiniz.

Poşe yumurta nasıl yapılır İşte poşe yumurta tarifi

Çılbır nasıl yapılır?

Doğu Karadeniz bölgesinin sevilen tariflerinden olan çılbır da poşe tekniği ile yapılır. Çılbır için ihtiyacınız olan malzemeler 2 yumurta, biraz sirke, tuz, tereyağı, kırmızı biber ve yoğurttur.

Bir tencerenin içine su ilave ettikten sonra biraz tuz ve 1 yemek kaşığı sirke koyun. Yumurta kaynadıktan sonra iki yumurtayı da bir kaba kırın. Sonra kırdığınız yumurtaları suyun içerisine bırakın. Yaklaşık 5 dakika kadar pişen yumurtaları süzgeç yardımıyla alın ve süzülmesini bekleyin. Daha sonra yumurtaların üzerine yarım su bardağı kadar yoğurt ilave edin. Bir tencerede biraz tereyağı ve kırmızı biberi kavurarak yoğurdun üzerine dökün ve servis yapın.

YUMURTAYI SEVENLER BUNU DA SEVECEK: AVOKADO YATAĞINDA YUMURTA

Avokado Yatağında Yumurta | Mucize LezzetlerMucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde avokado yatağında yumurta var!

Yorumları Göster
Yorumları Gizle