ORTA ZORLUKTA

Patatesli kol böreği

Patatesli kol böreği

Bu börek tarifiyle hem artan yemekleriniz değerlenecek hem de damağınız çatlayacak.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 5 adet hazır yufka
  • Püre haline getirilmiş patates yemeği
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurtanın akı (sarısı üzerine sürülecek)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Susam

Hazırlanışı

Artan patates yemeğinizi patates ezici yardımıyla suyuyla birlikte püre haline getirin. (Patates yemeğiniz yoksa, patatesleri haşlayın. İçine tereyağı, tuz, karabiber ve kimyon koyup püre haline getirin. İçine 1 adet yemeklik doğranmış soğanı da zeytinyağında kavurarak ekleyebilirsiniz.) Bir kaseye yumurta akını, yoğurdu ve sıvı yağı koyup iyice çırpın.

Yufkayı tamamen açıp yarısına yoğurtlu sosu fırça yardımıyla sürün. Diğer yarısını üzerine kapatıp tekrar sos sürün.

Yufkanın düz tarafına bir sıra ezilmiş patates koyun. Sonra sıkıca yuvarlamaya başlayın ve kol böreğinin ortasını oluşturun. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.

Üzerine yumurta sarısı ile 3 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırıp sürün. Susamla süsleyin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.



resimli yemek tarifleri pratik tarifler Börek Tarifleri

Lezizz Öneriler