GeriAtıştırmalık Tarifleri Pan con tomate tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pan con tomate tarifi

Pan con tomate tarifi

İspanyol mutfağının sevilen lezzetlerinden Pan con tomate tarifi sofralarınıza geliyor. Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar herhangi bir öğünün yanında bir atıştırmalık veya tapa olarak popüler bir şekilde tek başına tüketilir. Kızarmış ekmepin üzerine domates sürülüp zeytinyağı ve tuzla tatlandırılan Pan con tomate nasıl yapılır merak edenlere, işte pan con tomate tarifi ve malzemeleri...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 7 dilim tam buğday ekmeği
  • 1 diş sarımsak
  • 2 orta boy domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Pan con tomate tarifi Nasıl yapılır?

Domateslerin kabuklarını soyarak rendeleyin.

Ekmekleri ince ince dilimleyin ve üzerinde zeytinyağı gezdirin.

Önceden ısıtılmış fırında ekmekleri 4-5 dakika kadar kızartın.

Sarımsağı rendeledikten sonra domatesin üzerine ekleyin.

Ardından tuz ve karabiberi de domateslere ekleyerek malzemeleri karıştırın.

Domateslere sızma zeytinyağı ekleyerek karışımı kızarmış ekmeklerin üzerine sürün.

Afiyet olsun.