GeriTatlı Tarifleri Palüze tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Palüze tarifi

Palüze tarifi

Herkesin evinde bulunan malzemelerle yapılabilecek ve mutfağınızı da fazla dağıtmayacak bir tatlı tarifimiz var. Samsun mutfağına ait palüze tarifi. Şekeriniz düştüğünde 5 dakika yapılabilecek bu tatlıyı siz de mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Palüze tarifi Nasıl yapılır?

Tencereye süt, şeker ve nişastayı koyup çırpıcı yardımıyla malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın ve pişirin.

Muhallebi kıvamına gelince kaselere paylaştırın.

Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin.