GeriSebze Yemeği Tarifleri Pakora tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pakora tarifi

Pakora tarifi

Pakora Hint mutfağının en sevilen yemeklerinden. Et ya da sebze parçalarının nohuttan yapılan hamur benzeri bir karışıma bulanıp kızgın yağda kızartılmasıyla elde edilen pakora’yı siz de sofranızda misafir edebilirsiniz. Farklı ve kolay bir lezzet arayanlar için pakora mutlaka denenmesi gereken bir tarif. İşte pakora’nın malzemeleri ve tarifi…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram nohut
  • 2 adet patates
  • Yarım karnabahar
  • 2 adet soğan
  • Acı biber
  • Tuz

Pakora tarifi Nasıl yapılır?

Nohutları bol suda haşlayın.

Mutfak robotundan geçirip püre haline getirin.

Karnabaharları küçük parçalara ayırın.

Patatesleri soyup küp küp doğrayın.

Soğanları da piyazlık doğrayın.

Tuzu ve acı biberi de ilave edip sebzelerin nohut sosuna iyice bulanmasını sağlayın.

Sıvı yağı iyice kızdırıp sebzeleri bol yağda iyice kızartın.

Baharatlı yoğurt sosuyla servis edebilirsiniz.