GeriMutfak Tüyoları Meyvelerin kararmasını önlemenin yolları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Meyvelerin kararmasını önlemenin yolları

Meyvelerin kararmasını önlemenin yolları

Meyveler kabuklarından ayrıldıkları andan itibaren renkleri değişip kararmaya başlar. İşte meyvelerin kararmasını engellemek için yapmanız gerekenler...

Meyveler, yapılarındaki enzimler nedeniyle çok çabuk kararırlar. Özellikle de muz, elma, armut ve ayva en hızlı kararan meyveler arasında en başta yer alır. Ancak bunu engellemenin yolları da var. İşte meyvelerinizin kararmasını engellemek için yapabilecekleriniz...

Meyveleri suda bekletmek işinizi görebilecek bir yöntem. Soyduğunuz meyveleri biraz suda bekletin. Bu işlem size zaman kazandıracaktır. Meyvelerin oksijenle temasının  kesileceğinden kararma olmayacaktır. Sadece su olduğundan dolayı da meyvelerinizde farklı bir tat oluşmayacaktır.

Meyveleri limonla ovmak kullanılan klasik ama işe yarayan yöntemlerden bir diğeri. Soyduğunuz meyveleri suda bekletecek vaktiniz yoksa hemen ovarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Meyvelerin kararmasını önlemenin yolları

Bir diğer yöntem ise limonlu sudur. Limon, suyundaki asit sayesinde meyvelerinizin kararmasını önleyecektir. Ama eğer limonun bırakacağı ekşi tattan rahatsız olacaksanız, suyun içine limon yerine portakal suyu da damlatabilirsiniz. Portakal da içindeki asitle meyvelerinizin kararmasını önleyecek ama limon kadar da ekşi bir tat bırakmayacaktır.

En etkili yöntem ise ballı sudur. Meyvelerinizi içine koyabileceğiniz büyüklükte bir kabın içini suyla doldurun ve içine bir tatlı kaşığı bal ilave edin. Böylece meyvelerinizde ekşi bir tat kalmayacak, meyvelerin aroması ve lezzeti bozulmayacaktır.

Eğer reçel ya da marmelat yapacaksanız ve kararmamış, kendi renklerini korumuş meyveler istiyorsanız meyvelerinizi bir süre suda beklettikten sonra kaynatın. Böylece kararmayı önlemiş olacaksınız.

Meyvelerin kararmasını önlemenin yolları

Eğer meyvelerle pasta ya da tatlı süslemek istiyorsanız kararmalarını önlemek için önerilen başka bir yöntem daha var. Meyvelerinizin üzerine dökmek için bir sos ya da şerbet hazırlayın. Pasta şeflerinin en sık kullandığı başka bir alternatif de meyveleri jöle ile kaplayıp ardından süsleme işlemine geçmek. Böylece meyveleriniz hem kararmayacak hem de sosun etkisiyle parlak bir görüntü kazanacak. Ayrıca meyvelerinizi önceden hazırlamayın. Kullanmadan hemen önce hazırlamanız meyvelerin oksijene maruz kalmamasını sağlayacak, jöle de onların kararmasını önleyecektir.

ÖĞRENDİĞİNİZ PÜF NOKTALARI BU MEYVE SALATASINI HAZIRLARKEN ÇOK İŞİNİZE YARAYACAK

False