GeriMutfak Tüyoları Lezzetli bir makarna pişirmenin ipuçları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lezzetli bir makarna pişirmenin ipuçları

Lezzetli bir makarna pişirmenin ipuçları

Pratik lezzetler arasında yer alan makarnayı güzel yapabilmek ayrı bir özen gerektiriyor. İşte daha lezzetli makarna pişirmenin sırları...

Makarna hem uygun fiyatlı hem de pratik bir yemek olması sebebiyle her kesimden insan tarafından sıklıkla yenen bir yemek. Makarna sade yenilebildiği gibi pek çok sos çeşidi ile değişik lezzetler de sunuyor. Sofraların en kolay hazırlanan ve doyurucu lezzetlerinden biri olan makarnayı tadına doyulmaz hale getirmek için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Lezzetli bir makarna hazırlamak için dikkat etmeniz gerekenler:

Lezzetli bir makarna pişirmenin ilk kurallarından biri makarna tenceresini bol su ile doldurmak. Bol su içerisinde makarna daha rahat pişer. Su kalitesi de makarnanın lezzeti açısından önemli. Kaliteli bir içme suyu makarnaya daha iyi bir tat verir. Musluk suyunda bulunan klor gibi yabancı maddeler makarnanın tadını bozabilir.

Lezzetli bir makarna pişirmenin ipuçları

Makarna yapacağınız tencereyi büyük tutmalısınız. Böylece makarna daha rahat ve birbirine yapışmadan pişebilir. Makarnanın pişerken tencerenin dışına taşmaması da önemli. Aynı şekilde tencere derinliği makarnayı rahat pişirebilecek boyutta olmalı.

Makarna suyuna tuz koyarken suya erkenden ilave etmeyin. Su kaynarken tuz ilave etmek hem kaynama süresini stabil kılar hem de tadı makarnaya daha kısa sürede karışır.

Su iyice kaynamadan makarnaları suya koyarsanız makarnanız daha hamur bir forma girer bu da makarnanın lezzetini bozar. Bu nedenle tencereye makarnayı koymadan önce suyun iyice kaynadığından emin olun ve makarnanızı daha sonra tencereye ilave edin.

Lezzetli bir makarna pişirmenin ipuçları

Makarnayı pişirme sırasında üzerindeki pişirme talimatına göre haşlayın. Her makarna türü farklı haşlama süresine sahiptir. Bu nedenle paket üzerindeki süreyi göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Makarnayı haşlanma süresi boyunca birkaç kez karıştırarak birbirine yapışmasını önleyebilir ve daha diri bir makarna hazırlayabilirsiniz.

Makarnanızı pişirdikten sonra süzerken soğuk suyun altına tutmak makarnanın içindeki vitaminlerin kaybolmasına neden olur.

Makarnanızı daha diri yemek isterseniz "al dente" kıvamına gelince makarnayı haşlamayı durdurun. Böylede biraz daha sert ama daha diri makarna yeme şansına sahip olursunuz. Makarnanızı süzdükten sonra dilediğiniz sosu makarnanıza ilave edebilirsiniz.

False