GeriMutfak Tüyoları Mantar pişirirken kararmasını önlemek için bunları yapın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantar pişirirken kararmasını önlemek için bunları yapın

Mantar pişirirken kararmasını önlemek için bunları yapın

Yemeklerin lezzeti kadar görüntüsü de önemli. İşte karartmadan mantar pişirmenin sırları...

Çok sevilen sebzeler arasında yer alan mantar, birçok yemek tarifinde kullanılır ve yemeklere yakışır. Özellikle et yemeyenlerin, protein kaynağı olarak çokça tercih ettiği bir besindir. Ancak hazırlanma ve pişirme sırasında bazı püf noktaları gözden kaçırılırsa mantarlar kararır. Bu durum da yemeklerin görüntüsünü bozar. Siz de karartmadan mantar pişirmek isteyenlerdenseniz bu önerilere dikkat edin...

Mantarın Kararmaması İçin Püf Noktalar

İçeriğinin çoğu su olan mantarları temizleme aşamasında suda yıkamak daha çok su çekmesine neden olacaktır. Bu durumda yumuşayan mantar kararır. Su ile yıkamak yerine nemli bir bezle silmeyi tercih edin. Eğer mantarlar çok topraklı ise suya daldırıp çıkararak, su ile mümkün olduğunca az temas ettirerek yıkayın. En son kağıt havlu ile iyice kurulamanız gerekir.

Mantar pişirirken kararmasını önlemek için bunları yapın

Halk arasında yaygın bir yanlış bilgi de mantarları limonlu suda bekleterek kararmasını önlemeye çalışmaktır. Bu işlem tek başına yeterli olmaz. Mantarları hazırladıktan sonra mümkün olan en kısa sürede pişirmek en iyisidir. Mantarları bekletmeniz gerekiyorsa limonlu ve unlu suda 5 dakika bekletmeniz daha iyi olacaktır. Pişerken de birkaç damla limon eklemeniz etkiyi artıracaktır.

Mantarları pişirmeden önce 15 dakika haşlamak, hemen pişme aşamasına geçtiğinden kararmasını önleyecektir. Mantarları haşlayıp hemen soğuk suya daldırıp şoklamak da bir diğer yöntemdir.

Tencere veya tavada pişirilen mantarlar kısık ateşte pişirilirse maalesef hemen kararacaktır. En yüksek ateşte hemen pişmesini sağlamak mantarın beyazlığını korumasında en önemli detaydır. Mantarlar yüksek ısıda pişerken mutlaka tencerenin kapağı açık olmalıdır. Bu şekilde suyu uçacağından yumuşayıp kararmadan hızla pişecektir.

Ayrıca mantar pişirilen tencerenin yapıldığı malzeme de önemlidir. Alüminyum tavalar mantarın kararmasına neden olabilir. Teflon, döküm, seramik veya çelik tencereler mantar pişirme konusunda daha uygun olacaktır.

Mantar pişirirken kararmasını önlemek için bunları yapın

Mantara Yakışan Besinler

Mantar genellikle tek başına değil de farklı malzemelerin yanında yardımcı sebze olarak kullanılır. Bu durumda lezzet bakımından yanına en çok yakışan besinleri tercih etmek gerekir.

Kırmızı et ve mantar birbirine en çok yakışan ikilidir. En çok et yemeklerine yakışan bir baharat olan kekik mantar pişerken yemeğe ilave edildiğinde aromasını iyice verip mantarın lezzetini artırır.

MANTARI SEVİYORSANIZ BU PEYNİRLİ DOLMALAR GÖZLERİNİZDEN KALPLER ÇIKARACAK

False