GeriMutfak Tüyoları MasterChef'te tantuni şöleni! Evde tantuni tarifi nasıl yapılır, püf noktaları ve malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MasterChef'te tantuni şöleni! Evde tantuni tarifi nasıl yapılır, püf noktaları ve malzemeleri nelerdir?

MasterChef'te tantuni şöleni! Evde tantuni tarifi nasıl yapılır, püf noktaları ve malzemeleri nelerdir?

Sevilen sokak lezzetlerimizden tantuni MasterChef programı ile yeniden gündeme geldi. Mersin mutfağında ayrı bir yeri olan tantuni evde de pratik bir şekilde hazırlanabilir. Peki, evde kolay Mersin tantuni nasıl yapılır? İşte, tantuni tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...

Tantuni aslında bir sokak lezzeti ama evde de pratik bir şekilde yapılabilecek sokak lezzetlerinden biridir. Tantuni için en önemli püf noktası etin doğranma şeklidir. Juliyen değil mutlaka en ufak parçalarda kesilmeli ve limonun içine sıkılmaması yanında servis edilmesi gerekir. İşte kendi mutfağınızda kolayca yapabileceğiniz hem sağlıklı hem de lezzetli kolay ve de pratik Mersin tantuni tarifi ve malzemeleri...

TANTUNİ MALZEMELERİ

Lavaş

350 gram dana antrikot

2 bardak su

1 adet soğan

Çeyrek çay kaşığı sumak

2 adet domates

Yarım demet maydanoz

Yarım limon

Karabiber

Pul biber ya da kırmızı toz biber

Tuz

Zeytinyağı

TANTUNİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle etinizi küçük küçük doğrayın.

Doğramış olduğunuz eti iki bardak kadar su ile haşlamaya bırakın.

Et ilk diriliğini bırakıp hafiften rengi dönünceye kadar pişmeye bırakın.

1 adet soğanı ince piyazlık olacak şekilde doğrayın ve küçük bir kaba alın.

Soğanınıza çeyrek çay kaşığı kadar sumak ekleyerek hafif ovup karıştırın.

Biraz pul biber ekleyip harmanladıktan sonra dinlenmeye bırakın.

Tavanızı ocağa alıp ısıtın ve bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin. Zeytinyağı yerine ayçiçeği yağı ya da pamuk yağı da kullanabilirsiniz.

Isınan yağınızın üzerine suyunu iyice süzmüş olduğunuz etinizi ilave edin ve karıştırıp kavurun.

Biraz kavurduğunuz etin üzerine et suyunuzdan iki kepçe kadar ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.

Suyunu çeken etinize tekrar et suyundan ekleyin. Bu işlemi etleriniz yenecek yumuşaklığa gelene kadar tekrar edin.

İyice renk alan ve yumuşayan etinizin üzerine bir yemek kaşığı kadar yağ ekleyin ve biraz daha kavurun.

Pişen etinize damak zevkinize göre karabiber, tuz, pul biber ya da kırmızı toz biber ekleyerek tatlandırın.

İki adet domatesi küp küp doğrayın ve ardından ete ekleyip 30 saniye kadar kavurup ocağı kapatın.

Beklemeye aldığınız soğanın içine doğradığınız maydanozu ekleyerek karıştırın.

Lavaşınızı ne kadar ince seçer ve ne kadar ıslatırsanız lezzeti o derece artar. Bir tane lavaşı alıp tavanın üzerine kapatarak bir yüzünü etli harcınızla iyice ıslatın.

Tezgâha aldığınız lavaşın üzerine etli harcınızı uzunlamasına ekleyin.

Ardından önceden hazırlamış olduğunuz soğan ve maydanozlu karışımınız ilave edin.

Dilerseniz domatesi tavadaki etli harç ile pişirmeyip lavaşın içine çiğ halde de koyabilirsiniz.

Tüm malzemeleri eklediğiniz lavaşınızı ince bir şekilde sarın ve ardından ortadan ikiye katlayın. Tantuniyi yanında limon dilimleriyle servis edin.

Afiyet olsun...

False