GeriMutfak Tüyoları MASTERCHEF VEJETARYEN BURGER TARİFİ: Evde kolay vejetaryen burger nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MASTERCHEF VEJETARYEN BURGER TARİFİ: Evde kolay vejetaryen burger nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MASTERCHEF VEJETARYEN BURGER TARİFİ: Evde kolay vejetaryen burger nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Diyet yapanlar ve vejetaryen beslenenler için nefis bir hamburger tarifimiz var. Etin tadını aratmayan köftesi ve yumuşacık ekmeğiyle keyifle tüketeceksiniz. Peki vejetaryen burger nasıl yapılır? İşte MasterChef vejetaryen burger tarifi ve malzemeleri...

Vejetaryen burger, baharatlı ve fasulye ile hazırlanan nefis köftesiyle favorileriniz arasına girecek. Öğünlerinizde farklı bir tarife yer vermek isterseniz, vejetaryen burger tam da size göre! Peki evde kolay vejetaryen burger nasıl yapılır, tarifi nedir? Tüm detayları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

VEJETARYEN BURGER TARİFİ MALZEMELERİ

8 adet hamburger ekmeği
2 adet domates
1 adet küçük boy kıvırcık marul
2 adet havuç
1 adet kabak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1,5 su bardağı konserve Meksika fasulyesi
4 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı kimyon
1,5 yemek kaşığı kişniş
3 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
Yarım çay bardağı ay çekirdeği içi
1 çay kaşığı demet taze kişniş
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

VEJETARYEN BURGER NASIL YAPILIR?

Havuç ve kabakları rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.

Soğanı da küpler halinde doğrayıp, sarımsakları rendeleyin.

Taze kişnişi incecik kıyın.

Zeytinyağını bir tavada kızdırın.

Doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin.

Rendelenmiş sarımsak ve sebzeleri de ekledikten sonra soteleme işlemini sürdürün.

Ocaktan aldığınız harcı ılınması için bir kenarda bekletin.

Konserve Meksika fasulyesini suyunu süzdükten sonra çok fazla ezmeden püre haline getirin.

Ilınan sote sebzeleri ve iri taneli fasulye püresini karıştırma kabına alın.

İnce kıyılmış taze kişniş, ay çekirdeği içi, kimyon, kişniş, yer fıstığı ezmesi, tuz ve karabiber ekledikten sonra karıştırın.

Hazırladığınız harcı buzdolabında 15 dakika kadar bekletirseniz köftelere kalıp ya da elinizi ıslatarak kolaylıkla şekil verebilirsiniz.

Hamburger köftesi harcına, bir yağlı kağıt üzerinde şekil verin. Kızgın tavada arkalı, önlü renk alana kadar kızartın.

Domatesleri halka halka dilimleyin.

Kıvırcık marul yapraklarını bol suda yıkadıktan sonra kurulayın.

Ortadan ikiye ayırdığınız hamburger ekmeklerinin tabanına marul yapraklarını yerleştirin.

Domates dilimlerini ekleyin.

Burger ekmeklerini kapatacak kadar büyük ve kalın bir şekilde hazırladığınız köfteleri de ekledikten sonra ekmekleri kapatın.

Afiyet olsun...

False