GeriMutfak Tüyoları MasterChef Tuy Palovi Tarifi: Masalımsı hikayesiyle dikkat çekiyor! Özbekistan yemeği Tuy Palovi nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MasterChef Tuy Palovi Tarifi: Masalımsı hikayesiyle dikkat çekiyor! Özbekistan yemeği Tuy Palovi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MasterChef Tuy Palovi Tarifi: Masalımsı hikayesiyle dikkat çekiyor! Özbekistan yemeği Tuy Palovi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Masterchef Tuy Palovi tarifi günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Özbekistan yemeği olan Tuy palovi yapılışı ve lezzeti ile sofralarınızda yer almayı hak ediyor. Tuy Palovi hikayesi de bir o kadar ilginç. Peki, Tuy Palovi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Özbek Tuy palovi tarifi ve ortaya çıkış hikayesi...

Özbek düğünlerinde erkekler tarafından hazırlanan Tuy Palovi'nin bir de anlatılan efsanesi vardır. Efsaneye göre bir prensin fakir ve mütevazı bir aileye mensup güzel bir kıza aşık olduğu söylenir. Prens onunla evlenemediği için yemeden içmeden kesilir. Kral oğlunu iyileştirmek için doktor çağırır. Doktor ise, bol kalorili bir yemek olduğu için prense Tuy Palovi hazırlanmasını önerir. Bu nedenle Tuy Palovi düğünlerde baş köşede yer alır. Peki, Tuy Palovi nasıl yapılır? İşte, Özbek yemeği Tuy palovi tarifi ve malzemeleri...

TUY PALOVİ MALZEMELERİ

500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti

400 gram havuç

2 adet büyük kuru soğan

100 ml zeytinyağı

2 baş sarımsak

600 ml su

150 gram kuru nohut (geceden suda bekletilmiş)

100 gram kuru üzüm

450 gram Yasemin pirinci

1 yemek kaşığı toz kişniş

2 yemek kaşığı zerdeçal

1 yemek kaşığı kimyon

TUY PALOVİ NASIL YAPILIR?

Kuru üzümleri bir kaseye koyun ve ılık suda bekletin.

Pirinci su berraklaşana kadar yıkayın ve süzdürün.

Yağı bir tavada ısıtın (wok daha iyi olur); eti bırakın ve kızartın; yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve kahverengi olana kadar pişirin; aynı şekilde yemeklik doğranmış havuçları ekleyin ve 5 dakika pişmeye devam edin.

600 ml su ve ıslatılmış nohutları dökün. Suyu kaynatın, ateşi kısın ve sarımsak başlarını ekleyin, dişleri ayırmadan sadece dış kabuğunu çıkarın; kapağı kapalı olarak 50 dakika pişirin.

Kuru üzümleri ekleyin ve 10 dakika daha pişirmeye devam edin; zerdeçal, kimyon, kişniş ve tuzu ekleyin. 10 dakika boyunca yavaş ateşte pişirin.

Sarımsak başlarını çıkarın, pirinci ekleyin ve üzerini suyla kaplayın. Kaynamaya başlatın. Ocağın altını kısın ve pirinç pişene kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Servis yapmadan önce pirinci yavaşça karıştırın. Afiyet olsun...

 

False